Het team van Fysio Delfgauw wil zich inzetten voor een gezonde wijk. (Foto: EvE)
Het team van Fysio Delfgauw wil zich inzetten voor een gezonde wijk. (Foto: EvE)

Fysio- & Manuele Therapie Delfgauw zet in op een gezonder Delfgauw

Algemeen

DELFGAUW - Het team van Fysio- & Manuele Therapie Delfgauw wordt steeds zichtbaarder in Delfgauw.

Zo zijn de therapeuten niet alleen te vinden in het Medisch Centrum de Meander, maar ook bij Anytime Fitness. "Erg fijn, vindt fysiotherapeut Vincent Hestens. "Deze locatie is bijvoorbeeld heel geschikt voor sportrevalidatie en herstel na operaties." De praktijk is daarnaast ook een samenwerking aangegaan met Tennisvereniging De Delftse Hout , waar ze vaak aanwezig zijn bij toernooien en evenementen. We kunnen zo blessures ter plekke behandelen en kunnen ze weer verder in hun toernooi. Dit soort samenwerkingen worden nog uitgebreid. "Op woensdag 18 maart om ga ik bij Anytime Fitness een hardlopers-APK doen samen met Hans Verbeek hardlooptrainer van atletiekvereniging De Koplopers", vertelt fysio- en manueel therapeute Inge de Jong. Alle hardlopers uit de wijk zijn welkom ervaren of onervaren om deze gratis workshop over hardloopanalyse te volgen. Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen en het aanmelden kan via onze facebookpagina.

Specialisatie
De therapeuten van Fysio- & Manuele Therapie Delfgauw zoeken niet alleen nieuwe samenwerkingen, ze leren ook steeds nieuwe vaardigheden aan. "We hebben zo elk onze specialisatie", aldus Ilse Buijs, die niet alleen fysio- en manueel therapeut is, maar ook bekkenbodem-therapeut. Zo is Vincent bezig met de opleiding tot manueel therapeut. Inge rondde onlangs een opleiding tot erkend voetentrainer af en collega Petra van der Toorn is bijna klaar met de opleiding dry needling. Andere specialisaties die je in de praktijk tegenkomt zijn o.a. Medical taping, kaak- en schouderklachten. "Met elkaar willen we ons inzetten voor een gezonder Delfgauw", vat fysiotherapeut Jan-Jaap Stam de missie van Fysio- & Manuele Therapie Delfgauw voor de komende jaren samen. Zo start fysiotherapeut Matthijs Visser, samen met Inge, een nieuw tweejarig programma, speciaal voor mensen met een verhoogd gezondheidsrisico. Naast een fysiotherapeut is er ook een leefstijlcoach en een diëtist bij betrokken. "Dit programma is vooral gericht op gedragsverandering", legt Mattijs uit. "Een goede gezondheid gaat gepaard met goede gewoonten, en die kun je jezelf aanleren." Deelnemers aan het programma hebben wel een verwijzing van de huisarts nodig.

Op maandagavond of woensdagochtend kun je ook terecht op het inloopspreekuur op de locatie Anytime fitness Een gratis 10-minutenconsult over jouw blessure of klacht. Een afspraak maak je eenvoudig op www.fysiotherapiedelfgauw.nl en daar vindt je ook meer informatie.