Leo de Wit (68), in de Hoven passage
Leo de Wit (68), in de Hoven passage

Leo de Wit (68)

Algemeen

Wat doet u hier in De Hoven Passage?
"Wachten op mijn vrouw, die is nu binnen in de winkels een beetje boodschappen aan het doen. Zo zijn we toch nog even uit huis."

Wat doet u in het dagelijks leven?
"Ik ben gepensioneerd en af en toe werk ik ernaast als kraanmachinist. Dan zit je op een mobiele kraan en dan ga je van klant naar klant. Af en toe verre afstanden, maar meestal dichtbij. De verste locatie waar ik heb gewerkt is Groningen."

Wat gaat u de komende periode nog doen?
"Rustig aan, want ik zit nu helaas met gekneusde ribben. Ik ben met mijn kleindochter naar het zwembad geweest en dat ging niet helemaal goed. Opa is een beetje te wild geweest. Verder ga ik lekker genieten. Even rustig aan, winkelen, bakje koffie drinken en dan is het weer mooi geweest."

Wat was uw nieuws van de week?
"Waar we nu allemaal bang voor zijn, het Coronavirus. Daar is de hele wereld mee bezig. Ik vind het schokkend dat het nu echt in de buurt komt. Kijk, nu hoef ik niet in de war te zitten, maar dan vraag je je toch af hoe zoiets nou mogelijk is."

Wat is uw mooiste plekje in Delft?
"De Beestenmarkt. Het is er gezellig en je hebt er leuke terrasjes. Dan is het best wel leuk om daar te zitten. Vooral in de zomer, want dan is het er lekker druk. Dan hangt er wel een goede sfeer."

Wat is het leukste dat u heeft gedaan deze week?
"Nou ik heb niet veel gedaan, omdat ik met gekneusde ribben zit. Daarom zit ik eigenlijk maar thuis, alleen nu even naar buiten."