De realisatie van de TechCube is een onderdeel van het project 'Horizon vol Techniek'
De realisatie van de TechCube is een onderdeel van het project 'Horizon vol Techniek'

Feestelijke bijeenkomst op De Horizon

Algemeen

DELFT - Op woensdag 19 februari overhandigden wethouder Bas Vollebregt en Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds de TechCube aan Community School De Horizon.

De TechCube is een mobiele werkplaats die overal kan worden ingezet waar getimmerd, geboord en gezaagd wordt. Frank Karrenbeld, ontwerper van de TechCube: "De TechCube kan worden ingezet op scholen waar geen technieklokaal beschikbaar is."

Samenwerking
De bouw van de mobiele werkplaats heeft plaatsgevonden in samenwerking met leerlingen en docenten van scholencombinatie Delfland, afdeling VMBO Techniek en Bouwmensen West uit Delft. Een uniek, innovatief project.

Examenopdrachten
Leerlingen van VMBO Techniek voerden examenopdrachten uit ten behoeve van een onderwijshulpmiddel voor leerlingen van Community School De Horizon.

Horizon vol Techniek
De realisatie van de TechCube is een onderdeel van het project 'Horizon vol Techniek'. In 2017 zijn De Horizon en Maakbaar Delft begonnen met het aanbieden van techniekonderwijs aan de leerlingen van De Horizon. Doelstelling is het enthousiasmeren van jongens en meisjes voor techniek.

Talentontwikkeling
"We zijn erg dankbaar met de financiële ondersteuning van de gemeente Delft, Delftse fondsen, Fonds 1818 en het Jeugdeducatiefonds", zegt Kees Huisman, projectcoördinator van Community School De Horizon. Het Jeugdeducatiefonds wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin alle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken, ook voor kinderen die opgroeien in achterstandsituaties.