<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Peter Verheij in de Prinsenhof
Peter Verheij in de Prinsenhof (Foto: )

Hemd van het lijf: Peter Verheij

Peter Verheij (50), woont met veel plezier in hartje Delft. Dit jaar zal Peter Verheij de Australische delegatie begeleiden op het Eurovisie Songfestival.

Waarom wilde je hier bij de Prinsenhof op de foto?
"Omdat dit een mooie plek is. Deze plek heeft een beetje een parkuitstraling."

Wat houdt 'Australian Delegation Host' in?
"Dat hangt heel erg van de delegatie af. Het begint met het ophalen van de delegatie van Schiphol en is een heel verhaal van A tot Z. Ze hebben een strak schema en moeten naar Ahoy op bepaalde momenten. Ze moeten allerlei plichtplegingen uitvoeren. Ik ben een soort tourmanager en dat doe ik vrijwillig."

Hoe ben je Australian Delegation Host geworden?
"Er is een procedure voor, voor alle functies. Er zijn 41 landen dus 82 delegation hosts nodig. Er zijn 400 aanmeldingen voor gekomen. In totaal zijn er 600, 700 vrijwilligers nodig voor het songfestival. Ik ben van 1 tot en met 18 mei onafgebroken met mijn co-host voor het songfestival bezig voor de Australische delegatie. En ja hoe kom je daaraan. Ik heb gewoon netjes gesolliciteerd. Ik heb een brief gestuurd naar Hilversum en daar ben ik met de organisatie in contact gekomen."

Je bent nu in Australië geweest, wat heb je daar precies gedaan?
"Ik ben daar geweest bij de finale van Australia Decides. Dat is de nationale finale daar. Vrijdagavond was de juryshow, dan geeft de jury punten. Zaterdagmiddag was er een familieshow, dus voor de gezinnen, en in de avond de echte show die live door heel Australië te zien was op televisie."
Hoe trots ben je om een Australian Delegation Host te zijn?
"Ik ben natuurlijk vooral ontzettend blij dat ik deze kans krijg van de delegation manager in Hilversum. Maar ook heel trots omdat ik een gastvrij Nederland en Rotterdam mag vertegenwoordigen bij onze gasten uit Australië."

Wie doet er mee namens Australië voor het Songfestival?
"Zangeres Montaigne (24) is tijdens de nationale finale Australia Decides door de vakjury en via televoting verkozen om naar Nederland af te reizen en Australië te vertegenwoordigen in Rotterdam."

Waarom heb je jezelf opgegeven om een delegatie host te worden?
"Deze functie is ongeveer het hoogst haalbare als vrijwilliger. De combinatie van songfestival en Rotterdam was voor mij de reden om mij al heel vroeg aan te melden als kandidaat."

Wat is jouw affiniteit met Australië?
"Ik heb daar gewoond. Het is een soort tweede thuisland. Ik zat toen nog op school."

Wat doe je verder in het dagelijks leven?
"Ik ben branch manager bij een logistiek bedrijf."

Als ik burgemeester van Delft zou zijn, dan…
"...zou ik Delft nog internationaler maken dan het al is."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>