Directeur Peter van Ling van Wonen Midden-Delfland (links) en directeur Erik den Breejen van ABB Bouwgroep. (foto: PR)
Directeur Peter van Ling van Wonen Midden-Delfland (links) en directeur Erik den Breejen van ABB Bouwgroep. (foto: PR)

Volgende fase van de bouw van de waterrijke woonwijk De Kreek

wonen

DEN HOORN - De eerste paal is de grond in. Fasen 2 en 3 van nieuwbouwproject De Kreek in Den Hoorn is begonnen. Dit bestaat uit 93 woningen, waaronder 24 appartementen aan de noordzijde.

De symbolische eerste paal werd geslagen door directeur Peter van Ling van Wonen Midden-Delfland, samen met wethouder Wendy Rensen-Van Leeuwen. Zij werden hierin bijgestaan door directeur Erik den Breejen van ABB Bouwgroep.
De eerste contouren van nieuwbouwwijk De Kreek zijn al goed zichtbaar. De eerste woningen van fase 1 zijn inmiddels opgeleverd. Het totale plan omvat 140 woningen.

Symbolische eerste paal
Huurders, kopers en andere betrokkenen bij fase 2 waren bij het symbolisch slaan van de eerste paal allemaal aanwezig. Onder het genot van warme chocolademelk volgden zij het startsein voor de bouw. Voor de in totaal 93 woningen die in deze fasen gebouwd worden, worden er veertig aangeboden als huurwoningen, waaronder een aantal appartementen. Daarnaast zijn daarbij 29 grondgebonden koopwoningen en 24 appartementen. Alle koopwoningen- en appartementen zijn al verkocht - de huurwoningen worden verhuurd door Wonen Midden-Delfland.

Cittaslow woonwijk
Wethouder Wendy Renzen-Van Leeuwen is enthousiast over de bouw van De Kreek. "Ik ben erg trots op deze eerste Cittaslow woonwijk van Nederland. Ik wens alle kopers veel woonplezier toe!."
Peter van Ling vult aan: "Ik kan niet anders dan ontzettend tevreden zijn met deze kwalitatief hoogstaande nieuwe sociale huurwoningen. Met de toevoeging van in totaal 64 toekomstbestendige sociale huurwoningen worden veel mensen in een mooie en gedifferentieerde wijk aan een nieuw huis geholpen. De eerste huurders worden binnenkort geselecteerd."
En de leider van de bouwers, Erik den Breejen van ABB, bedankt alle betrokken partijen. "De samenwerking tussen de gemeente Midden-Delfland, Wonen Midden-Delfland en ABB is soepel verlopen. Bedankt daarvoor. Ik wens het uitvoeringsteam veel succes tijdens de bouw. En onze kopers wens ik veel plezier. Hun woningen zullen snel vorm krijgen. In het derde kwartaal van 2020 kunnen de eerste kopers hun intrek nemen."

Dorps karakter
De Kreek wordt een woonwijk waarin het dorpse karakter van de gemeente goed zichtbaar is. De woonwijk bestaat uit drie delen die van elkaar gescheiden zijn door groene gebieden. In het groene gebied kunnen kinderen spelen met natuurlijk materiaal en ontstaat een mooie wandelroute door de wijk.
Bij de ontwikkeling van De Kreek is aandacht besteed aan duurzaamheid, biodiversiteit en het voorkomen van wateroverlast. Zo zijn de woningen gasloos, liggen er PV-panelen op de daken en werkt de straatverlichting op zonne-energie. Langs de hoofdweg komt een fleurig bloemenlint, zodat er bijen en vlinders kunnen leven. Om wateroverlast te voorkomen wordt het regenwater via speciale goten in de wegen en greppels afgevoerd naar de groene gebieden en de kreek.

De eerste fase
De bouw van de eerste fase gaat voorspoedig. Nadat in juni 2019 het startsein werd gegeven, zijn de eerste woningen inmiddels opgeleverd. Wonen Midden-Delfland start binnenkort met de verhuur hiervan.
Op www.wonenmd.nl staat meer informatie over deze huurwoningen.