Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout

wonen

Half vrijstaande verandawoning in de waterrijke buurt Brasserhout

DELFT - Kim Winkelman en Coen Wijen hebben de afgelopen zes jaar met veel genoegen in deze mooie verandawoning in Brasserhout gewoond.

Ze kwamen uit Voorburg, waar ze een parterrewoning hadden. Op zoek naar een woning met meer ruimte en grotere kamers kwamen ze hier terecht. De voordelen om hier te wonen kan Kim met gemak opnoemen. Behalve de ruime kamers, noemt ze de ruimte om het huis heen, want deze woning heeft een hoekligging. Bovendien is er voor het huis een parkeergelegenheid voor twee auto's. Dit type woning wordt niet voor niets verandawoning genoemd. De voordeur vind je bijvoorbeeld onder een overkapping, die veel doet denken aan een veranda. "Maar zo'n woning kan het pas echt genoemd worden door de veranda aan de achterkant", zegt Kim. "Dat is ons favoriete plekje. De tuin heeft de hele dag zon, ook door de hoek-
ligging natuurlijk. En die veranda is dan een heerlijk beschutte plek. Daar zitten we eigenlijk het meest. En een bijkomend voordeel is, dat het huis ondanks de zonnige ligging heerlijk koel blijft, ook in de zomer." Toen Kim en Coen hier zes jaar geleden kwamen wonen, hebben ze het huis flink onder handen genomen. Eigenlijk alles is vernieuwd, zoals de vloeren, de muren, de badkamer is opgeknapt en er kwam een mooie nieuwe keuken. "Dat ziet er allemaal nog tiptop uit en afgelopen zomer is de hele buitenkant onder handen genomen. Het schilderwerk aan de buitenkant ziet er dus prachtig uit", zegt Coen. Deze woningen in Brasserhout hebben een kenmerkende hoge punt en hebben aan de buitenkant veel houtwerk, dat volgens Kim voorlopig dus weer prima in de verf zit. Kom je de woning binnen, dan kom je via een hal in een ruime en lichte woonkamer met eiken vloerdelen. Aansluitend aan de woonkamer is er voor een moderne keuken, die voorzien is van een koel-vriescombinatie, een vaatwasser, een oven, een magnetron, een inductiekookplaat en een afzuigkap. Aan de achterzijde van de woonkamer zijn er openslaande deuren naar de tuin. "In onze netjes aangelegde en onderhouden tuin hebben we de beschikking over een berging, die ook als garage kan dienen." Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers aan de voorzijde. Dat zijn nu de slaapkamers van hun kinderen Puck en Sam. Achter is de grote hoofdslaapkamer van Kim en Coen, die de gehele breedte van de woning beslaat. Tussengelegen is de badkamer, die voorzien is van een bad- en douchecabine, een wastafelmeubel en een tweede toilet. "En dan hebben we nog een zolder op de tweede verdieping, waar ook een vliering deel van uitmaakt", zegt hij. "Hier zou je eventueel ook een kleine extra kamer of een soort moderne bedstee van kunnen maken." Op de overloop op deze verdieping is er veel bergruimte. Hier staan ook de wasmachine en de droger opgesteld. De verwarming en warmwatervoorziening zijn via stadsverwarming. De woning is goed geïsoleerd en heeft overal dubbele beglazing. "De woning heeft echt een prachtige ligging, want als je hier de straat uit loopt ben je in de Delftse Hout en het Hertenkamp. In tien minuten fietsen ben je op de Beestenmarkt in Delft. En de grote boodschappen kun je prima doen in de Parade in Nootdorp. Winkelcentrum Ypenburg is ook dichtbij. Alle voorzieningen voor kinderen zijn hier ook in de buurt, zoals scholen, sportclubs, maar ook speeltuintjes", zegt ze.

Rijsbes 41, Den Haag (128 m²)
Vraagprijs 535.000 euro k.k.
Open Huis 22/2 van 11 tot 13
Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
(015) 212 52 88
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding