Logo delftopzondag.nl
Overhandiging van petitie aan wethouder Hatte van der Woude
Overhandiging van petitie aan wethouder Hatte van der Woude (Foto: )

Ouders De Regenboog steunen leraren

DELFT - Eind januari is er vanuit de Rooms Katholieke basisschool De Regenboog (RKBS De Regenboog) een petitie overhandigd aan de Wethouder van Onderwijs en Jeugd, Hatte van der Woude. De ouderraad heeft het initiatief genomen om op deze manier hun steun te betuigen aan de leerkrachten en het onderwijs. Daarnaast wilden zij hiermee hun bezorgdheid over het lerarentekort laten blijken.

Bericht aan ouders
In de berichtgeving naar de ouders waren hele interessante dingen te lezen: "Graag willen we het urgentiebesef vergroten: het onderwijs ís de toekomst! Er staken momenteel veel beroepsgroepen in Nederland, waardoor de aandacht en prioriteit wellicht dreigt te vertroebelen. Slecht onderwijs betekent echter ook geen goede opleiding voor de zorg,
voor de landbouw, de politie enzovoort. We willen laten merken dat de ouders in deze maatschappij de desastreuze gevolgen van gebrek aan goed onderwijs inzien. Daarom steunen wij de leraren, die tenslotte opkomen voor de toekomst van onze kinderen en het onderwijs.
We hopen dat als iedereen zich er
lokaal voor gaat inzetten, het duidelijk wordt voor de regering dat de hele maatschappij dit als een prioriteit ziet. Het is tijd om nu de handen uit de mouwen te steken!" zo luidde
de berichtgeving aan de ouders van de leerlingen van De Regenboog.
 

Goed gesprek
Tijdens de overhandiging vond een goed gesprek plaats waarin de wethouder blijk gaf van haar bezorgdheid over de ontwikkelingen in het onderwijs. Zij onderstreept het belang dat het belangrijke vak leraar weer de waardering krijgt die het verdient. Er is gesproken over de initiatieven die landelijk en vanuit de gemeente Delft ondernomen worden om dit te stimuleren. Hatte van der Woude, wethouder Onderwijs en Jeugd: "Wat goed dat de ouders van Basisschool De Regenboog op een positieve manier en zo duidelijk hun steun aan de leerkrachten tonen. De urgentie van het lerarentekort deel ik met hen. Vorige week heb ik hier dan ook met de schoolbesturen in Delft over gesproken. De gemeente en schoolbesturen slaan de handen ineen om een gezamenlijk plan op te stellen."

De Regenboog
"Met zelfvertrouwen de wereld in" is waar basisschool RK De Regenboog voor staat.
Een sociaal veilige omgeving met betrokkenheid en respect is daarbij van groot belang. Kinderen, ouders en het team werken in een prettige sfeer samen om dit vorm te geven. Een veilige omgeving is de basis voor een kind om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Meer berichten