Derrick Leeuwin is Kleurrijke Delvenaar (foto: Herman Zonderland)
Derrick Leeuwin is Kleurrijke Delvenaar (foto: Herman Zonderland) (Foto: Herman Zonderland)

Derrick Leeuwin is kleurrijke Delvenaar

DELFT - Op 6 februari jl. ontving Derrick Leeuwin in Molen de Roos uit handen van burgemeester Marja van Bijsterveldt de trofee Kleurrijke Delvenaar 2020.

Deze jaarlijks terugkerende prijs valt ten deel aan iemand die net dat stapje harder loopt voor de stad. Iemand zich niet uit het veld laat staan door dogma's, regeltjes en procedures. En die altijd kansen en mogelijkheden ziet, waar anderen vooral leeuwen en beren zien.

De grote winnaar
De Delvenaar op wiens lijf dit is geschreven is Derrick Leeuwin, de man die zich met hart en ziel inzet voor jongeren in de Buitenhof die wel wat steun, motivatie en inspiratie kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van hun persoonlijke talenten. Toen Derrick jonger was, kreeg hij het etiketje 'kwetsbare jongere' opgeplakt, maar niet voor lang. Al snel slaagde hij erin dit 180 graden om te draaien en begon hij zich af te vragen welke bijdrage hij zelf kon leveren aan een vrolijke toekomst van andere jongeren in de Buitenhof. Zo kwam hij als projectleider terecht bij CANIDREAM. Dit is een organisatie die de talenten en wensen van jongeren in Delft centraal stelt, vooral als ze in een lastige situatie zitten. Zo'n 100 Delvenaren waren getuige van deze gebeurtenis in de molen, die voor de gelegenheid feestelijk was verlicht.

Meer berichten
 
CustomHtml_1