De bridgedrive wordt gehouden in het Sociëteitgebouw van Sanctus Virgilius.
De bridgedrive wordt gehouden in het Sociëteitgebouw van Sanctus Virgilius. Foto: JFK

Bridgedrive voor de Peetfamilie

sport

DELFT - Lionsclub Delft Antoni van Leeuwenhoek organiseert op zaterdag 15 februari 2020 een bridgedrive. De bridgedrive wordt gehouden in het Sociëteitgebouw van Sanctus Virgilius.

Wereldsport
Wat is bridge en wat is er zo leuk aan bridge? De gezelligheid natuurlijk, maar dat is zeker niet het enige. Het is vooral het spel zelf, dat blijft boeien. Je moet blijven nadenken, welke kaarten je ook krijgt. Over het bieden, het spelen en het tegenspelen.
Bridge is één van de populairste kaartspelen ter wereld. Zo'n honderd miljoen mensen in meer dan honderd landen spelen bridge. Jong en oud, mannen en vrouwen. Thuis, bij een club, op internet of waar dan ook.
Tijdens het spelen legt iedere speler om de beurt een kaart op tafel. Deze vier kaarten samen noemen we een 'slag'. Degene die de hoogste kaart heeft neergelegd wint de slag. Vooraf stel je samen vast hoeveel slagen je denkt te winnen.

Jaarlijks evenement
De bridgedrive wordt gehouden in het Sociëteitgebouw van Sanctus Virgilius (Het voormalig St. Barbaraklooster) aan de Oude Delft 57, Delft. Inloop vanaf 10.00 uur, start bridgedrive om 10.30 uur, einde ca. 17.00 uur. Evenals vorige jaren zijn er ook Meesterpunten te behalen. Koffie met gebak, liefdevol bereide lunch met mooi glas wijn. Prijzen in natura en een wijnproeverij als afsluiter.

Het goede doel
De opbrengst van de bridgedrive gaat zoals gewoonlijk weer naar het goede doel: De Peetfamilie, een Stichting binnen Studentenvereniging Sanctus Virgilius. Elk jaar tijdens hemelvaart worden 15 mensen met een ernstige beperking in de watten gelegd door veertig studenten van studentenvereniging KSV Sanctus Virgilius uit Delft.

Meer weten? Kijk dan op de website www.lions.nl/leeuwenhoek.