Het kan nog spannend worden bovenin de tweede klasse. Met drie regioploegen Oliveo, Wippolder en RKDEO in de top 5 van de competitie is er nog voldoende kans op regionale successen. (foto: Roel van Dorsten)
Het kan nog spannend worden bovenin de tweede klasse. Met drie regioploegen Oliveo, Wippolder en RKDEO in de top 5 van de competitie is er nog voldoende kans op regionale successen. (foto: Roel van Dorsten)

Hoe staan de regioploegen ervoor halverwege de competitie?

sport

DELFT - Na een voetballoze periode van ruim een maand werden afgelopen weekend de competities weer hervat. Veel regioploegen hebben in de tweede seizoenshelft nog heel wat om voor te spelen. Hieronder volgt een overzicht.

Door Alphons de Wit jr.

Nootdorp kende, zoals u vorige week in deze krant heeft kunnen lezen, een turbulente winterstop. Onder leiding van de nieuwe trainer Marco Jalink zullen de Nootdorpers in de tweede seizoenshelft aan de bak moeten. Het gat met de bovenste plek die nacompetitie moet spelen om lijfsbehoud te bewerkstelligen bedraagt slechts drie punten. Het rechtstreekse duel met laagvlieger Heinenoord werd zaterdag met 2-1 verloren, waardoor de thuisploeg de Nootdorpers tot op een punt naderde.

Promotiekansen?
Vitesse Delft heeft andere dingen om voor te spelen. De ploeg van trainer John Hage, die vorig seizoen een fantastische tweede seizoenshelft beleefde, bezet de vierde plaats in de tweede klasse. Na de overtuigende 2-4 overwinning van afgelopen weekend, bedraagt het gat met koploper Sparta acht punten, terwijl Vitesse maar vier punten nodig heeft om op gelijke hoogte te komen met de nummer 2, het Charlois van ex-Vitesse Delft-trainer Manuel Vissers.
In de derde klasse begon Ariston '80 het seizoen voortvarend, maar inmiddels bevindt de studentenploeg zich, net als Schipluiden onderaan de middenmoot. Het gat met de hoogst genoteerde ploeg die op een nacompetitieplek staat, bedraagt vier punten. Voor Schipluiden zijn dat er vijf. Beide ploegen moeten de tweede seizoenshelft dus wel op hun hoede blijven. DSVP doet het, nadat vorig jaar onder Dennis van der Steen de weg naar boven al inzette, verrassend goed. De Pijnackernaren delen de koppositie met het KMD van voormalig Oliveo-trainer Martin de Mooij en zijn dus volop in de race voor het kampioenschap.
In de vierde klasse heeft DVC weinig meer om voor te spelen. Het zou mooi zijn als de mannen van trainer Michel Immers de rode lantaarn weten over te dragen. Tot op heden behaalden de blauwwitten zes punten uit dertien wedstrijden. In de andere vierde klasse timmert Oliveo beter aan de weg. Onder leiding van trainer Wim Baggerman bezetten de Pijnackernaren de vijfde plaats op slechts drie punten van de nummer twee op de ranglijst. In de tweede periode is de motor echter wat gaan haperen. Als Baggerman het lek boven weet te krijgen, is er misschien kans op een plaats in de nacompetitie. Promotie zou de club erg goed uitkomen, daar dat zou kunnen betekenen dat de zondagploeg komend seizoen niet in de vierde, maar in de derde klasse zaterdag instroomt.

Zondag
In de eerste klasse zondag begon DHC het seizoen uitstekend en werd de eerste periode in de wacht gesleept. Na wat mindere resultaten bezet de equipe van trainer Rob de Lange momenteel de zesde plaats op de ranglijst op acht punten van koploper TOGB, waar onder meer oud-Wippoldernaren Jesper Stijnman en Sven Paternot spelen. Den Hoorn vinden we in deze competitie terug op een verdienstelijke achtste plek op twee punten van DHC, nadat afgelopen weekend VUC met 0-2 werd verslagen.
In de tweede klasse vinden we drie regioclubs vlakbij elkaar op de ranglijst. Oliveo staat derde op zeven punten van koploper Hillegom, Wippolder heeft een punt minder dan de Pijnackernaren en bevindt zich op de vierde plaats, terwijl RKDEO de vijfde plaats bezet op twee punten achterstand van Wippolder. Voor Oliveo maakt de eindklassering uiteindelijk weinig meer uit, omdat het volgend seizoen toch de overstap naar de zaterdag maakt. Trainer Jeroen Hoefnagel kennende, zal hij er echter alles aan doen om in stijl afscheid te nemen. Om Concordia, waar trainer Laurens Sandell na dit seizoen vertrekt om plaats te maken voor Wesley Zandstra, terug te vinden, moeten we een eind afdalen op de ranglijst. De zwarthemden bezetten de gedeeld laatste positie en zullen meer dan zeven punten moeten goedmaken om nacompetitie te ontlopen.
In de derde klasse deed Full Speed vorige week zondag goede zaken door met 0-2 van nummer 3 Slikkerveer te winnen. Hierdoor staan de mannen van trainer Frank Verhaar gedeeld bovenaan met Charlois. Taurus bezet momenteel een prima plek in de middenmoot, maar de studenten moeten wel op hun tellen passen: het laatste punt werd op 10 november behaald. DHL verschafte zich de nodige adem door met 3-1 van HOV/DJSCR te winnen, waardoor het twee punten boven de nacompetitiegrens staat. SEP is minder gelukkig. De mannen van trainer Marcel de Letter staan halverwege de competitie onderaan en zullen dus aan de bak moeten in de laatste dertien wedstrijden van het seizoen.