Delft staat op plek drie, dus lijkt een prima plek om te wonen met kinderen
Delft staat op plek drie, dus lijkt een prima plek om te wonen met kinderen

Delft derde in ranking 'Beste stad voor ouders'

Algemeen

DELFT - Met kinderen is het natuurlijk belangrijk dat ze opgroeien in een veilige, fijne en rustige omgeving om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Na een onderzoek van ScanMovers naar de beste Stad om te wonen als ouders, eindigde Delft op de derde plaats, achter Leiden en koploper Haarlem.

Het onderzoek
Nederland kent maar liefst 380 gemeenten. ScanMovers heeft voor dit onderzoek de 41 grootste gemeenten van Nederland met elkaar vergeleken. Gebaseerd op verschillende criteria, zoals bijvoorbeeld het aantal basisscholen, het aantal middelbare scholen, het aantal sportverenigingen en de kans op angst/depressie en de veiligheid, is hier een score uitgekomen wat de beste stad is om te wonen als ouders. Het onderzoek heeft gebruik gemaakt van veel verschillende bronnen en is gebaseerd op data, niet op subjectiviteit. Dit is het uitgebreidste onderzoek naar steden om te wonen met kinderen tot nu toe.

Derde plaats voor Delft
Uit het onderzoek van ScanMovers is Delft op de derde plaats terechtgekomen. Dit is de tweede keer dat de historische stad te zien is in de top 5 van de lijst 'Beste Stad om te wonen als...', want eerder eindigde Delft op de tweede plek in de ranking van beste studentensteden van Nederland. De hoge plaats in de nieuwe ranking heeft Delft verdiend door het aantal kinderen dat van basisschool doorstroomt naar het VWO, door de middelbare scholen, het aantal sportverenigingen en ook het aantal speeltuinen was reden genoeg voor ScanMovers om Delft wederom in de top 5 van de lijst op te nemen. Daarnaast is de score voor overgewicht en de kans op angst/depressie zeer laag in de stad. Door de studentendichtheid is Delft op de derde plaats beland.

De volledige ranking is terug te vinden op www.scanmovers.com