(Foto: Koos Bommelé)
(Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het Lijf: Mitchell van der Goot

Algemeen

Mitchell van der Goot (26), ofwel ADVENTUREBOY, timmert aan de weg als dj. Niet alleen in de Delftse Kromstraat, maar ook ver daarbuiten.

Waarom wilde je hier op de foto?
"In de Kromstraat ben ik vaak te vinden. Zelfs als ik zelf niet draai hang ik hier graag rond met de jongens."

Hoe lang ben je al met muziek bezig?
"Op 1 januari was dat precies vier jaar. Toen draaide ik mijn eerste set."

Vanwaar die interesse?
"Vroeger was ik er gek genoeg nooit zo mee bezig. Pas toen mijn neef een draaitafel kocht ben ik mij erin gaan verdiepen. Ik heb mezelf het dj'en aangeleerd, heb daarna wat lessen gevolgd en ben toen aan de slag gegaan."

Hoe succesvol ben je momenteel?
"Ik kan leven van mijn optredens. In een weekend treed ik minimaal drie keer op, maar dat kan zomaar uitlopen tot negen sets. Ik draai vaak in Ciccionina, Villa Thalia en De Beurs, maar kom ook regelmatig in het buitenland. Curaçao, Griekenland, België en Duitsland staan al op mijn lijstje. Daarnaast bestaat het plan om komend jaar een zomertourtje te doen langs de bekende badplaatsen."

Gaat jouw ritme je niet tegenwerken?
"Jawel, een minpunt van dit werk is dat ik ook doordeweeks niet voor 2 uur 's nachts slaap. Maar dat maakt het niet minder leuk! Het scheelt dat ik niet vastzit aan vaste werktijden. Overdag doe ik de marketing voor mijn eigen muziek en evenementen, dus ik ben helemaal vrij in hoe ik mijn dag indeel."

Wat is jouw stijl?
"Urban Eclectic. Dat luisterde ik ook altijd voordat ik zelf begon met draaien."

Hoe ben je op ADVENTUREBOY gekomen?
"Op de middelbare school was ik 1.50 meter en had ik schoenmaat 41. In die tijd kwam ook de film van The Hobbit uit. Een vriend van me grapte daarom dat ik 'adventure boy' was. Zo is mijn dj-naam ontstaan."

Heb je ook een voorbeeld?
"Dat zijn er twee: Freddy Moreira en Johhny 500. Zij zijn beiden klein begonnen en hebben zichzelf groot gemaakt. Daar kijk ik wel naar op."

Waar droom jij van?
"Ik heb niet echt een specifiek doel dat ik wil bereiken, als ik maar van mijn werk kan blijven leven. Ik bekijk het met de dag en zie wel wat op mijn pad komt. Van daaruit hoop ik steeds groter te worden. In Delft zal ik in ieder geval blijven draaien, want deze stad voelt als een gezellig buurthuis waar ik goede banden heb met iedereen."

Als ik burgemeester was van Delft, dan...
"...zou ik meer organiseren voor de jeugd die nog niet mag uitgaan en nog geen alcohol mag drinken. Zoiets als Stay Fresh wat je vroeger in Speakers had, waar ik zelf ook altijd kwam. Die feestjes zijn goed om jongeren van straat te halen, waar ze nu vaak rondhangen doordat ze nergens naar binnen mogen."