Twee bazen: Yarnelle en Tanja Cuppen van ABN AMRO (Foto: Angelijk de Jonge)
Twee bazen: Yarnelle en Tanja Cuppen van ABN AMRO (Foto: Angelijk de Jonge)

Delftse kinderen zijn een dag de baas

Algemeen

DELFT - Kinderen mochten voor één dag de grote baas zijn. Maar liefst 371 bazen deden op donderdag 23 januari me aan JINC Baas van Morgen. Voor het eerst kwamen een aantal daarvan uit Delft.

Een spannende dag
Kinderen uit Delft hadden afgelopen donderdag een wel heel spannende dag. Nadat ze, meestal door de 'Baas van Vandaag' zelf, met de bedrijfsauto thuis zijn opgehaald, mochten ze namelijk even echt aan de top staan. Daarbij zagen ze van binnenuit hoe een bedrijf, gemeente, nieuwsmedium of culturele instelling in elkaar steekt. Dit geeft de Bazen van Morgen een flinke stoot zelfvertrouwen, een groter netwerk en meer kennis van de arbeidsmarkt.

Baas van morgen
Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft veel minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

JINC
"Iedereen groeit met JINC" JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.??

JINC
Professor Snijdersstraat 2
2628 RA Delft
015 799 8171
Jinc.nl