Dick Boereboom kijkt terug op vijfenhalf mooie jaren bij Nootdorp.
Dick Boereboom kijkt terug op vijfenhalf mooie jaren bij Nootdorp. "In die jaren hebben we heel wat bereikt. Ik had het liefst het seizoen afgemaakt, maar wens de club en de spelers het allerbeste." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Nootdorp hervat seizoen met andere trainer na turbulente winterstop

sport

NOOTDORP - Het was een turbulente winterstop bij SV Nootdorp. Trainer Dick Boereboom kreeg van het bestuur te horen dat hij met onmiddellijke ingang moest vertrekken. Afgelopen dinsdag werd zijn opvolger, Marco Jalink, gepresenteerd.

Door Alphons de Wit jr.

Dat er een nieuwe trainer moest komen was logisch en werd kort voor de jaarwisseling bekend. Nootdorp kwam terecht bij Marco Jalink, die in dezelfde week wegens een vertrouwensbreuk met zijn staf opstapte bij Binnenmaas in de tweede klasse zaterdag.
Het ontslag van trainer Dick Boereboom was voor de buitenwacht echter een stuk minder vanzelfsprekend. Ook de oud-prof had zijn congé niet zien aankomen. "Natuurlijk is het voor mij teleurstellend om na vijfenhalf prachtige jaren weggestuurd te worden. Ik was er voor mezelf ook wel uit dat het na dit seizoen een mooi moment zou zijn om uit elkaar te gaan. Het bestuur heeft echter anders besloten en dat heb ik te accepteren."

Buitenwacht
Voor voorzitter Sander Jansen was het scheiden der wegen minder verrassend. "Het is op zich niet vreemd om afscheid te nemen als een trainer vijfenhalf jaar bij een club werkzaam is. Ik kan me voorstellen dat zo'n beslissing zeker voor de buitenwacht als een verrassing komt, maar we hebben als bestuur en technisch hart een keuze gemaakt. We denken dat we in de tweede seizoenshelft betere stappen kunnen maken met een andere trainer. Dat heeft geleid tot een hoop onrust in de buitenwereld, omdat mensen het niet snappen, maar voor ons is het een logische stap. We zijn met Marco Jalink, die dinsdagavond voor het eerst voor de groep stond een overeenkomst aangegaan voor het huidige seizoen."

Spelersgroep
Niet alleen de buitenwacht had zijn vraagtekens bij de beslissing; ook vanuit de spelersgroep kwam onbegrip. "Bij Nootdorp hebben we een aparte spelersgroep", vertelt Mike Hollenberg, die al heel wat jaartjes meeloopt op sportpark 's Gravenhout. "In mijn ogen paste Dick hier als trainer perfect bij; niet alleen op voetballend gebied, maar ook zeker als mens. Voor ons was duidelijk dat hij na afloop van het seizoen weg zou gaan en wij hadden het seizoen graag met hem afgemaakt. Wij zien ook totaal geen reden om hem weg te sturen."
De selectie stak haar mening niet onder stoelen of banken. "We hebben een brief opgesteld naar het bestuur met de mededeling dat we graag het seizoen met Dick wilden afmaken, want voor sommige jongens is hij toch meer dan een trainer."
Het bestuurlijke besluit leidde uiteindelijk tot een trainingskamp, waarin het overgrote deel van de selectie ontbrak. "We kregen de achtentwintigste te horen dat Dick ontslagen was, op 2 januari volgde een gesprek en een week erna zouden we op trainingskamp gaan. Veel jongens konden dat in deze turbulente periode niet opbrengen en zijn thuisgebleven, ondanks het feit dat zo'n weekend vaak wel een hoogtepunt in het jaar is. Even hebben we het erover gehad om onze tas in te leveren, maar dat zou niet goed zijn voor de club en niet voor onszelf. Alle neuzen staan weer dezelfde kant op en we gaan er het beste van maken."

Brief
Het bestuur heeft zich over de brief van de selectie gebogen. "We hebben er alle begrip voor dat er een stukje emotie is bij de spelersgroep, maar uiteindelijk is het een bestuurskwestie en maken wij de keuze. We hebben als bestuur nog wel twee keer lang vergaderd over de argumenten die zij naar voren hebben gebracht, maar zijn bij onze keuze gebleven. Wij denken dat we met de huidige spelersgroep betere stappen kunnen maken onder een nieuwe trainer. Dat heeft niets met Dick als persoon te maken, want we zijn hem nog steeds meer dan dankbaar voor wat hij in die vijfenhalf jaar voor de club heeft gedaan. De komende maanden is Marco Jalink onze trainer en met het oog op komend seizoen gaan we kijken hoe dat bevalt en of we eventueel met elkaar verder willen."
Mike Hollenberg hoopt dat het bestuur de komende weken ook op andere fronten actief zal zijn. "Want ook voor de spelers is dit een spannende tijd. Ik heb de technisch manager aangegeven dat het verstandig is om alvast met gesprekken over het komend seizoen te starten, want als dat te lang duurt, loop je ook het risico dat jongens eieren voor hun geld kiezen en elders tekenen."
Dick Boereboom zit voorlopig thuis. "En het is misschien ook wel goed, een half jaartje niks. Ik heb dit niet zien aankomen, maar kijk terug op vijfenhalf prachtige jaren, waarin we voor het eerst met Nootdorp de hoofdklasse haalden. Die pakt niemand me meer af en ik wens de club en de spelers het allerbeste."