Pianist Jaap Eilander presenteert 26 januari zijn tweede Bach-album bij Op Hodenpijl
Pianist Jaap Eilander presenteert 26 januari zijn tweede Bach-album bij Op Hodenpijl

Pianist Jaap Eilander presenteert nieuw album

Algemeen

SCHIPLUIDEN - Op zondag 26 januari brengt pianist Jaap Eilander een recital met onder meer de primeur van zijn nieuwste CD met werken van Bach.

Het jaar 2020 staat in muziekland in het teken van Ludwig van Beethoven. Deze Duitse componist die tal van 'hits' componeerde werd geboren in 1770, dit jaar precies 250 jaar geleden. Daarnaast staat een andere grote Duitse componist, Bach, al jaren centraal bij pianist Jaap Eilander. Dit jaar zeker omdat zijn tweede Bach-album uitkomt. Luisteraars in Schipluiden hebben een primeur, want dit is het eerste concert van een tournee waar het album te horen en aan te schaffen is.

Carrière
Vanaf 2005 studeerde Jaap Eilander bij Mikhail Markov aan het ArtEZ-Conservatorium te Enschede en daarna nog geruime tijd bij Marietta Petkova. In 2001 won hij de eerste prijs op het regionale Petrof Concours te Nijkerk. Jaap Eilander geeft regelmatig concerten, zowel als solist, als begeleider bij koren en zangers. Hij trad op in onder meer het Concertgebouw Amsterdam, Paleis Soestdijk en was ook te horen op de internationale kunstbeurs in Maastricht, TEFAF. In 2008 werkte Jaap mee aan de opening die koningin Beatrix verrichtte van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede. Kamermuziek vormt een belangrijk onderdeel van zijn concertpraktijk. Zo vormt hij diverse duo's, onder andere met zijn vader, organist Peter Eilander. In 2012 verscheen zijn eerste solo-cd met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev getiteld ´Arabeske´, gevolgd door een Bach-album in 2015. Als pianodocent heeft Jaap Eilander in 2013 een eigen lespraktijk in Deventer opgezet voor kwalitatief hoogstaand piano onderwijs.

Wanneer? Zondag 26 januari om 12.00 uur. 16,50 euro, inclusief lunch 32 euro. Op Hodenpijl, Schipluiden. www.ophodenpijl.nl