Logo delftopzondag.nl
Het trotse team van Fortuna pakte afgelopen weekend de winst
Het trotse team van Fortuna pakte afgelopen weekend de winst (Foto: Marco Spelten)

Fortuna pakt titel!

DELFT - De korfballers van Fortuna/Delta Logistiek hebben zaterdag voor de derde keer in de geschiedenis de Europa Cup gewonnen. In de Hongaarse hoofdstad speelden de Delftse korfballers tegen het Belgische Kwik en met succes. Fortuna/Delta Logistiek was met 34-18 erg sterk en ging met de winst naar huis.

Voorsprong
Fortuna begon de wedstrijden goed en nam al snel een 11-1 voorsprong. Bij rust stond het al 16-6 voor de Delftse ploeg van trainers Ard Korporaal en Damien Folkerts, waarna de titel op geen enkel moment in gevaar kwam. "Wat we vooral heel erg leuk vonden om te zijn waren de hoeveelheid supporters die aanwezig waren bij de wedstrijden in Hongarije. Je kon echt merken dat het enorm leefde onder de supporters. Sommige hadden het er al maanden over", aldus Thomas Reijersberg, aanvoerder en heeft ook paar mooie doelpunten gemaakt tijdens het toernooi. Nik van der Steen werd topscorer met maar liefst negen doelpunten, Jonas Lemmens maakte er zes voor Kwik. Na de winst in 2004 en 2005, is ook in 2020 Fortuna winnaar van de Europa Cup.

Contractverlenging
Het is voor Fortuna de tweede hoofdprijs onder leiding van trainers Ard Korporaal en Damien Folkerts, nadat de ploeg eerder dit jaar al het landskampioenschap in de zaal veroverde. Op de dag van de finale van de Europa Cup maakte het duo bekend hun contract met de korfbalvereniging met drie jaar te verlengen. "Er zit nog veel rek in de groep', legt Folkerts uit. 'We hebben de bovenkant nog niet bereikt, wel door kampioen te worden, maar niet met de spelersgroep. Die progressie willen we nog boeken. Technisch, maar ook met de individuele ontwikkeling van de spelers."

Fortuna wilt heel graag al haar supporters bedanken voor hun steun en vertrouwen in de club. "Het was zo mooi om te zien hoe erg het leefde onder de supporters, dat heeft ons zeker goed gedaan. Ze hebben ons kracht en doorzettingsvermogen gegeven", aldus Claire van Oosten.

 

Meer berichten