Brechtje Roos geeft luistertips bij De VAK
Brechtje Roos geeft luistertips bij De VAK

Nieuwe kijk op muziek bij De VAK

Algemeen

DELFT - De luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek, door muziekverteller Brechtje Roos, begint op woensdag 22 januari bij De VAK in Delft.

De cursus bestaat uit vijf lessen. Aan de hand van uiteenlopende muziekfragmenten geeft Brechtje Roos context en luistertips. Vanuit allerlei invalshoeken laat ze de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Dat betekent: luisteren tussen de noten door! Bij Brechtje geen wetenschappelijk betoog - al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand - maar een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Zo groeit je kennis en daar heb je je verdere luisterleven plezier van! Voorkennis is niet nodig, maar mag wel.

Thema
Elke les is afwisselend met altijd een paar vaste onderdelen: het ontrafelen van een bepaald muziekfragment, vergelijken van verschillende stijlen en altijd is er ruimte voor de actualiteit, gelinkt aan muziek. Dat kan een bericht in de krant zijn, een persoonlijke ervaring of een thema dat speelt. En zijn er deelnemers die zelf een muziekstuk inbrengen, dat past bij dat thema, dan wordt dat ter plekke online opgezocht en beluisterd. Hoewel de cursus op zichzelf staat, is het natuurlijk verleidelijk de opgedane kennis te toetsen in de praktijk.

Gratis proefles
Op woensdag 15 januari kunnen muziekliefhebbers uit Delft gratis een proefles volgen van 10.30 uur tot 11.00 uur en 11.30 uur tot 12.00 uur bij De VAK aan het Vesteplein 100. De wekelijkse lessen duren van 10.30 uur tot 12.00 uur. Alle details voor aanmelden zijn te vinden op de website van De VAK: https://vak-delft.nl/cursusaanbod/muziek/luistercursus-nieuwe-kijk-op-muziek-18-1 Vragen of meer informatie? Bel of mail met Brechtje: 06-21924699 / brechtje@brechtjeroos.nl