Logo delftopzondag.nl
Spelen De Maxima's binnenkort in een naar de band vernoemd muziekpaviljoen?
Spelen De Maxima's binnenkort in een naar de band vernoemd muziekpaviljoen? (Foto: )

De Maxima's spelen protestnummers

DEN HOORN - De in Den Hoorn zeer populaire band De Maxima's heeft niet veel op met de nieuwe ontwikkelingen in de wijk Harnaschpolder. Ook het Centrumplan van de gemeente kan op kritiek rekenen.

Daarom hebben ze gemeend maar liefst twéé protestsongs te schrijven. Zondagmiddag 19 januari speelt De Maxima's in de Kickerthoek aan het Prins Willem Alexanderhof 2 al hun lokale nummers. Natuurlijk maken de protestsongs ook deel uit van de te spelen setlist.

Bedrijfshallen
Het eerste lied gaat over de 'verdozing' van de Harnaschpolder. De lukraak neergekwakte bedrijfshallen zijn de band een doorn in het oog. Zelf spreken ze van 'grafzerkgrijze treurnis'. Om vervolgens uit volle borst te zingen 'Wie roept er ho in Cittaslow?!'
En omdat ze toch zo lekker bezig waren hebben De Maxima's ook een nieuw nummer gemaakt over het Centrumplan dat de gemoederen in het dorp al jaren bezighoudt.

Braakliggend stuk
'Het gat van het Den Hoorn' is de titel en verwijst naar het braakliggende stuk land waar het allemaal om te doen is. "Het maakt ons allang niet meer uit wie er gelijk heeft in de twist tussen projectontwikkelaar en gemeente", aldus de band. '"Dat weten ze zelf ook allang niet meer, maar laten ze iets doen! Sla ze met de koppen tegen elkaar totdat ze met een oplossing komen. En bouw dat gat vol. Of, vergeet anders dat hele plan, maai het gras en zet er een leuke muziektent neer: Het Maxima Muziekpaviljoen. Spelen wij er op zondagmiddag een moppie."

Kaarten
Kaarten voor dit speciale optreden in de Kickerthoek zijn te verkrijgen via info@cultuurstek.nl. Aanvang: 15.00 uur.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten