Cursus genealogie voor beginners

Algemeen

DELFT - De Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Delfland organiseert i.s.m. het Stadsarchief Delft een cursus 'Genealogie voor beginners' op vijf woensdagmiddagen in januari, februari en maart 2020.

De cursus wordt gehouden in de cursuszaal van Stadsarchief Delft op de woensdagen 29 januari, 5 februari, 19 februari, 26 februari en 4 maart van 14.00 uur tot 16.30 uur en staat onder leiding van de heer Ron van Rooijen.
De globale inhoud van de cursus is:
-1e middag: Inleiding in de genealogie; overzicht genealogische onderzoekmethoden; overzicht genealogisch bronnen; rondleiding door archief.
-2e middag: Genealogische bronnen 19e en 20e eeuw; burgerlijke stand en bevolkingsregisters; zoekmogelijkheden in de archieven en op internet; demonstratie zoeken op internet; praktische opdracht zoeken.
-3e middag: vervolg zoekmogelijkheden op internet; demonstratie zoeken op internet; praktische opdracht.
-4e middag: Verwerken van gegevens in genealogische computerprogramma's; weergeven onderzoeksresultaten.
-5e middag: Genealogische bronnen 17e en 18e eeuw; Doop, trouw en begraafregisters; zoeken in dit soort bronnen; oud-schrift lezen; evaluatie.|
Kosten: 45,00 euro per persoon voor niet-NGV-leden en 35,00 euro voor NGV-leden. Aanmelden vóór 15 januari door een e-mail te sturen naar ngv.delfland@gmail.com. De deelnamekosten graag overmaken op bankrekening NL21 ASNB 0708 1719 82 t.n.v. R. van Rooijen. De aanmelding is pas definitief na ontvangst van de deelname-bijdrage. Minimum aantal deelnemers is 8, maximum aantal is 14. Deelnemers wordt geadviseerd een eigen laptop/tablet mee te nemen voor het uitvoeren van de praktische opdrachten m.b.v. internet via de wifi van de studiezaal.