Aram Boonstoppel aan het werk in het kantoor aan de Wateringsevest.
Aram Boonstoppel aan het werk in het kantoor aan de Wateringsevest.

Belangrijke rol in 2020 voor Hof van Delft als Aankoopmakelaar

wonen

DELFT - Het nieuwe jaar is bij Hof van Delft Makelaardij goed begonnen. Bij het makelaarskantoor aan de Wateringsevest 26B sluit 2020 naadloos aan op 2019, waarin volgens Aram en Pascalle Boonstoppel dezelfde hectiek verwacht mag worden. "We zien het nieuwe jaar dan ook met veel plezier tegemoet", zegt Aram.

De eerste woningverkoop is al gerealiseerd en de eerste taxatierapporten zijn de deur al weer uit. Ja, het werk is weer begonnen en volgens Aram zullen de prijzen blijven stijgen en de ontwikkelingen roerig blijven. "Dat is wel de verwachting. Daarom wil ik vooral de aandacht vestigen op de moeilijkheden waar sommige groepen mee te maken krijgen. En op de behulpzame rol die een aankoopmakelaar daarbij kan spelen. Ik heb het dan met name over de starters en de mensen die zich richten op een woning tot 550.000 euro. In deze categorie is er steeds een grote vraag, maar een beperkt aanbod. Het is voor veel belangstellenden moeilijk om er tussen te komen, zoals ze dat noemen. Ze weten niet precies wat ze moeten doen om voor zo'n woning in aanmerking te komen."

De Aankoopmakelaar
Hof van Delft Makelaardij kan hierin als aankoopmakelaar een belangrijke rol spelen. Een aankoopmakelaar kan in elk geval iemand ervoor behoeden dat hij, geïnteresseerd in een woning, te ver gaat in zijn enthousiasme. "Tussen makelaars onderling zijn er nu eenmaal goede contacten", zegt hij. "Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld altijd wat meer informatie los krijgen over een bepaalde woning. Meer dan wanneer een belangstellende zelf met een verkoopmakelaar in gesprek gaat. Verder weten we er altijd wat harder in te gaan, zodat we beter in staat zijn een voet tussen de deur te krijgen. Daarnaast kunnen we de prijs realistisch inschatten en voor onze klant bepalen tot hoever hij kan gaan. We kunnen er voor zorgen dat de klant zich niet gek laat maken en kunnen goede begeleiding bieden." Steeds meer mensen maken gebruik van de diensten van Hof van Delft als aankoopmakelaar. "Je ziet sinds anderhalf jaar een stijgende lijn als het gaat om het inschakelen van deze dienst van ons kantoor", zegt hij. "Men ziet ons graag behulpzaam bij het realiseren van hun wens om te gaan verhuizen naar een woning die ze op het oog hebben. In deze hectische markt is een beetje hulp bij het zoeken en vinden van een leuke en geschikte woning heel welkom."

Het vervolgtraject
Is die woning eenmaal gevonden, dan begint het werk voor Hof van Delft Makelaardij eigenlijk pas. Ook bij het hele proces dat daarna volgt, tot aan de gang naar de notaris, biedt het kantoor begeleiding. "Om het even kort samen te vatten", begint hij, "wij zullen er op toezien dat de gekochte woning door een bekwame taxateur getaxeerd wordt. Indien nodig laten wij de woning bouwkundig keuren en gezamenlijk nemen wij de koopakte door voor de ondertekening. Hoewel onze klant hier niet echt zicht op heeft, zorgen wij er voor dat dit proces op rolletjes verloopt." Aram Boonstoppel, Register Makelaar en Taxateur (RMT), is ingeschreven bij VastgoedCert en het Nederlands Register Vastgoed Taxateur (NRVT), daardoor kan hij een deskundig taxatierapport opstellen dat door alle geldverstrekkende instanties in Nederland wordt geaccepteerd. Het doet er niet toe waar het taxatierapport voor nodig is, bijvoorbeeld de aanpassing van uw hypotheek of voor de financiering van een nieuwe woning. "Daarnaast zijn we ook actief met het verhuren van woningen en natuurlijk het verkopen van woningen."
Bekijk het hele aanbod op www.hofvandelft.nl.