Sieme Zijm, de nieuwe hoofdtrainer van SV Den Hoorn
Sieme Zijm, de nieuwe hoofdtrainer van SV Den Hoorn

Sieme Zijm nieuwe hoofdtrainer SV Den Hoorn

sport

DEN HOORN - Voor het seizoen 2020-2021 heeft SV Den Hoorn Sieme Zijm aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer. Van het ene Den Hoorn (Texel) naar het andere Den Hoorn (Zuid-Holland). Van de zaterdag naar de zondag.

Hij vult de vacature in die ontstaat na het vertrek van Thomas Duivenvoorden naar FC Rijnvogels aan het einde van dit seizoen. SV Den Hoorn staat op een 9e plaats met 21 punten uit 12 wedstrijden.

Regio
De ex-betaald voetballer (41) debuteerde dit seizoen als hoofdtrainer bij de zaterdagtak van Westlandia, uitkomend in de eerste klasse. Daarvoor trainde hij in de regio twee jaar het tweede van 's-Gravenzande, en was hij vijf jaar verbonden aan Excelsior Maassluis. Bij de laatste was hij succesvol met het tweede elftal.
Zijm is opgegroeid in Den Hoorn (Texel) en traint overdag ook in Alkmaar de onder 19-jarigen bij AZ.

Ambities
Eersteklasser SV Den Hoorn vervolgt met de aanstelling van Sieme Zijm de weg om de sportieve ambities met inpassing van veel eigen jeugd in de hoofdmacht waar te maken.
De oud-speler van AZ, FC Zwolle, Excelsior, Sparta, Go Ahead Eagles, FC Dordrecht en FC Emmen speelde bij elkaar 321 wedstrijden in het betaald voetbal en beschikt dus over de nodige ervaring.