De prijswinnende documentaire 'Ghost Fleet' verhaalt over moderne slavernij
De prijswinnende documentaire 'Ghost Fleet' verhaalt over moderne slavernij

Prijswinnende docu 'Ghost Fleet' bij Filmhuis Lumen

Algemeen

DELFT - Op donderdag 9 januari (aanvang: 19.30 uur) vertoont Filmhuis Lumen 'Ghost Fleet', een opzienbarende, prachtig gemaakte documentaire over moderne slavernij in Thailand.

Duizenden mannen worden er gedwongen dag en nacht te werken op vissersboten; ze zijn onbetaald en zijn soms jarenlang van huis. Activist Patima Tungpuchayakul zet zich in om deze ex-slaven te helpen en de duistere kanten van deze miljoenenindustrie wereldkundig te maken. In 2017 werd zij genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. 'Ghost Fleet' brengt dit vreselijke onrecht van de moderne slavernij aan de orde. De documentaire won eerder de BNNVARA-publieksprijs en een Activist Documentary Award. Na de voorstelling is er gelegenheid tot napraten met gastsprekers Charlotte Vollaard (beleidsadviseur op het thema bedrijfsleven en mensenrechten bij Oxfam Novib) en Herco van Houwelingen (Marketing Manager bij International Justice Mission).

Mensenrechten
Wat is een mensenleven waard? En wat zijn mensenrechten eigenlijk waard? In de Thaise visserij worden op grote schaal jonge mannen uitgebuit. Ze worden gelokt met valse beloftes of simpelweg gekidnapt en daarna gedwongen om als slaaf op de vissersboten te werken. Soms zien ze jarenlang geen land. De kapiteins van de schepen vernietigen mensenlevens gewetenloos, en beschadigen daarnaast het ecosysteem blijvend, en vrijwel ongestraft.
Met 'Ghost Fleet' start een nieuwe reeks 'Movie that Matter on Tour'. In februari volgt 'Camille', in maart de debuutfilm 'Adam' en later volgen 'Sidik en de panter' en 'Allen tegen allen'. De documentaires worden gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten.

Filmhuis Delft, Doelenplein 5, Delft.
Telefoon kassa: 015-2140226