De ingang van Huis Lambert van Meerten (Foto: Arjan Bronkhorst)
De ingang van Huis Lambert van Meerten (Foto: Arjan Bronkhorst) Foto: ArjanBronkhorst, Arjan Bronkhorst

Vrijwilligers gezocht voor Museumhuis Van Meerten

Algemeen

DELFT - In maart opent één van de meest bijzondere huizen van Delft haar deuren: Museumhuis Van Meerten. Het huis werd gebouwd in 1892-1893 in opdracht van de rijke industrieel Lambert van Meerten.

Denk jij je thuis te voelen in dit prachtige pand? De eigenaar, Vereniging Hendrick de Keyser (VHDK), is op zoek naar vrijwilligers om het huis samen met de bezoekers tot leven te brengen. In dit Museumhuis worden bezoekers uitgenodigd om zich thuis te voelen. Je mag plaatsnemen op de bank en in de laatjes van de kast kijken. Dus geen bordjes met 'niet aanraken' of strenge suppoosten. Wél vind je er een gezellige groep met vrijwilligers die, altijd samen, in het Museumhuis bezig zijn. Van Meerten verzamelde toegepaste kunst en besloot een huis om zijn collectie heen te bouwen. Een huis en een museum in één dus. Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers van Vereniging Hendrick de Keyser: "Vrijwilligerswerk in een Museumhuis betekent je thuis voelen in de mooiste panden van Nederland. Vrijwilligers brengen het huis tot leven."
Om vrijwilliger te worden in Museumhuis Van Meerten heb je geen specifieke voorkennis of ervaring nodig, maar interesse in architectuur, het pand of de geschiedenis van de regio is gewenst. Tijdens de kennismakingsperiode moeten vrijwilligers een dagdeel per week beschikbaar zijn, daarna is de minimale beschikbaarheid twee dagdelen per maand. Vereniging Hendrick de Keyser biedt vrijwilligers professionele begeleiding en een reiskostenvergoeding.

Informatiebijeenkomst
Iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in Museumhuis Van Meerten kan zich aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomsten op donderdag 6 februari en woensdag 12 februari in de Fundatie van Renswoude, Oude Delft 49. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via: vandam@hendrickdekeyser.nl of 020-5210630.