De prijswinnaars bij het Delftse Watervoetbaltoernooi
De prijswinnaars bij het Delftse Watervoetbaltoernooi

Delfts Watervoetbaltoernooi succesvol!

Algemeen

DELFT - Voetballen en zwemmen behoren tot de meest favoriete bezigheden van veel kinderen. Van jongens en meisjes! Dus, waarom zou je deze twee activiteiten dan niet combineren, dachten ze in het Delftse zwembad Kerkpolder.

In de kerstvakantie, op vrijdagochtend 27 december jl. organiseerde zij samen met Delft voor Elkaar daarom de tweede editie van het Delftse Watervoetbaltoernooi.

Beweegbare bodem
Het watervoetbaltoernooi kon in zwembad Kerkpolder gespeeld worden doordat de diepte van 15 centimeter bereikt wordt door de beweegbare bodem omhoog te bewegen. Er konden vier teams tegelijk spelen, want het zwembad beschikt maar liefst over twee baden met beweegbare bodems. Dat het concept Watervoetbal aansloeg, bleek uit het grote aantal teams wat zich ingeschreven had. En hoewel de nadruk bij watervoetbal ligt op plezier en sportiviteit, streden de vijftien ingeschreven teams soms op het scherpst van de snede om de felbegeerde medailles.

Prijswinnaars
Uiteindelijk ging het team met de toepasselijke naam Watervoetbal (Liam, Gennaro, Kenan en Mees) er met de eerste prijs vandoor, team FC Buitenlander volgde op korte afstand, zij mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. Het team van de Rembrandtschool groep 8 eindigde op de derde plaats. Het succes van de tweede editie van het Delftse Watervoetbaltoernooi krijgt, gezien de enthousiaste reacties van de kinderen, zeker een vervolg volgend jaar!