De ambulances van het Reinier de Graaf Ziekenhuis hoefden niet uit te rukken
De ambulances van het Reinier de Graaf Ziekenhuis hoefden niet uit te rukken

Rustige Oudejaarsnacht

Algemeen

DELFT - Oud & Nieuw is relatief rustig verlopen in Delft melden zowel het Reinier de Graaf Ziekenhuis als burgemeester Marja van Bijsterveldt.

Op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis werden in totaal 23 mensen behandeld. Onder de patiënten waren vijf vuurwerkslachtoffers en zes personen met een alcohol vergiftiging. Artsen en verpleegkundigen spreken van een 'redelijk drukke dienst'. Het ziekenhuis had extra personeel ingezet op de spoedeisende hulp en was goed voorbereid op de Nieuwjaarsnacht.

Reactie burgemeester
Burgemeester Marja van Bijsterveldt: "Tijdens de jaarwisseling in Delft was het druk in de stad. Veel mensen vierden Oud & Nieuw met elkaar. De hulpdiensten hadden het druk, zoals gebruikelijk. Ze moesten bij een aantal incidenten in actie komen. Overal konden zij op tijd de juiste hulp bieden. Uit rapportages concludeer ik dat de jaarwisseling in Delft goed is verlopen. Ik heb grote bewondering voor de professionaliteit en inzet van onze hulpverleners en wil hen daar, namens de Delftse gemeenschap, van harte voor bedanken. De Delftenaren hebben wederom laten zien met elkaar zo'n groot feest op een gezellige manier te kunnen vieren. Samen beginnen we aan een nieuw jaar. Iedereen die woont en werkt in Delft wens ik daarbij alle goeds toe."