Joris van Leeuwen van de V, Jon Cornelese van Stichting Couvert Extra en het team van de V
Joris van Leeuwen van de V, Jon Cornelese van Stichting Couvert Extra en het team van de V

Kerstavondactie hoogste opbrengst ooit

Algemeen

DELFT - De Voedselbank in Delft krijgt steeds meer gezinnen over de vloer die niet meer zonder hun hulp kunnen. Met het oog op de feestdagen hebben Stichting Couvert Extra en Café de V de handen ineen geslagen, om de Voedselbank te hulp te schieten.

Op kerstavond is er bij Café de V gedineerd en met de opbrengst van 2523,10 euro zijn maaltijden voor de Voedselbank gekocht. Een mooi begin van de feestdagen, waarbij er gedineerd en gedoneerd is.

Groei
Voedselbanken door heel Nederland zitten momenteel in een moeilijke situatie: een grotere vraag naar pakketten en een kleiner aanbod van producten. Ook de Delftse Voedselbank ondervindt deze problemen en zag het aantal gezinnen wat hulp nodig heeft de afgelopen jaren groeien van 250 naar bijna 500. Een goede reden voor Café de V en Stichting Couvert Extra om een steentje bij te dragen.

Stamppot
Op kerstavond stond een lekkere boerenkoolstamppot met worst op het menu als dagschotel á 9,50 euro. De volledige 9,50 euro is in een pot gegaan, samen met alle fooi die deze avond werd opgehaald. Dat leidde tot een totaalbedrag van 2.523,10 euro, het hoogste bedrag wat ooit is opgehaald met deze actie. Hiermee krijgen alle gezinnen die bij de Voedselbank komen een stamppot-pakket met worst gedoneerd. Zo kunnen ook zij tijdens de feestdagen een gezonde en echt Hollandse maaltijd bereiden.

Lokale ondernemers
Aan deze actie hebben meerdere lokale ondernemers meegedragen. Café de V heeft een deel van zijn omzet van deze avond afgestaan, Slagerij Leo van Vliet heeft de rookworsten gedoneerd en groothandel van Gelder heeft de boerenkool en aardappelen gratis geleverd. De actie is mede mogelijk gemaakt door een gift van het team van lootjestrekken.nl.

!