Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het Lijf: Astrid Griffioen

Astrid Griffioen (58) exposeert tot 1 februari 2020 haar kalligrafiewerkstukken in de Jessehof.

Waarom wilt u hier op de foto?
"Ik wilde op de foto met mijn werk in de Jessehof, omdat ik ontzettend trots en dankbaar ben voor het feit dat ik mijn werk hier mag tentoonstellen."

Hoe is uw liefde voor Kalligrafie ontstaan?
"Dat is ontstaan tijdens mijn studie bouwkunde aan de TU Delft. Je had daar de specialisatie restauratie waar je regelmatig het archief in moest duiken. Dan kwam je prachtige dingen tegen. Vanuit daar is mijn interesse voor kalligrafie ontstaan en ontwikkeld."

Hoe heeft u de overstap gemaakt van 20 jaar in de bouw naar kalligrafiewerk?
"Kalligrafiewerk is altijd al een hobby voor mij geweest. In de tijd van de crisis was er helaas geen werk meer voor mij. Op dat moment heb ik mij verder verdiept in kalligraferen en daar heb ik nu mijn werk en grootste hobby van gemaakt."

Waar haalt u inspiratie vandaan?
"Uit de natuur, uit tijdschriften of uit tentoonstellingen van anderen. Het is echt heel divers. Daarnaast zit ik in een groep met andere kalligrafen waar ik ook geïnspireerd word om weer wat unieks te maken."

Hoe is de expositie in de Jessehof tot stand gekomen?
"Ik ken een vrijwilliger die werkzaam is in de Jessehof en ook tentoonstellingen regelt. Hij heeft mij gevraagd of ik mijn werk wilde tentoonstellen. Dat was een positieve verrassing waar ik natuurlijk geen nee tegen zeg!"

Wat zijn uw hobby's naast kalligrafiewerk?
"Ik hou van het maken van bergtochten en boulderen vind ik ook erg leuk om te doen. Verder ben ik redactielid bij Scriptores, een vereniging voor kalligrafen."

Wat houdt uw bedrijf Copassie in?
"Copassie is het bedrijf van mij en mijn man. Wij helpen mensen om te zoeken naar antwoorden op vragen."

Waar ziet u uzelf jezelf over 5 jaar?
"Over 5 jaar zie ik mijzelf verder ontwikkeld in de kalligrafie. Bijvoorbeeld nieuwe technieken ontdekken en workshops volgen en geven.

Wat zijn de oud & nieuw plannen?
"Met mijn kinderen ga ik traditie-
getrouw oliebollen bakken en verder breng ik de jaarwisseling samen met vrienden door."

Als ik burgemeester van Delft zou zijn, dan zou ik…
".....zoeken naar een oplossing voor het parkeren van de bussen waarmee
de toeristen de binnenstad van Delft gaan verkennen. Verder zou ik zorgen voor een betere samenhang van de binnenstad en het respectvol omgaan met de geschiedenis die Delft heeft en uitstraalt. Daarnaast vind ik het nog steeds erg jammer dat het Armamentarium als museum verloren is gegaan."

Meer berichten
 
CustomHtml_1