Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

'Een modern huis waarin alle oude elementen nog aanwezig zijn'

DELFT - Koen en Caroline Samson kwamen tien jaar geleden in de wijk Hof van Delft wonen. Vanuit het Westerkwartier gingen ze naar wat wel de 'Mooiste straat van Delft' genoemd wordt.

Helemaal nu de Spoorzone in alle luister is heropend, heb je vanuit de Van Heemstrastraat een prachtig zicht op Molen de Roos. Woningen uit de jaren dertig hebben een grote aantrekkingskracht op Koen en Caroline. Vanwege haar werk heeft Caroline sowieso veel interesse in woningbouw. Puur omdat ze het leuk vindt, is ze regelmatig op Funda aanwezig om te zien wat voor soort woningen er allemaal te koop staan. "Ik vind het leuk om die ontwikkelingen te volgen", zegt ze. "Zo kwamen we destijds ook dit huis op het spoor. Het was leuk om een stap groter te gaan en we hebben specifiek in deze buurt gezocht. Een aansprekende buurt uit de jaren dertig, met leuke winkeltjes, dichtbij de stad en het station. Er moest destijds trouwens wel veel aan het huis gedaan worden."
De hele verbouwing heeft wel drie maanden geduurd. Omdat de feestdagen, en de geboorte van de oudste zoon, er toen tussen zaten, hebben ze de zolderverdieping daarna pas gedaan. Wat ook weer een aantal maanden in beslag nam. "Uiteindelijk is het een modern huis geworden, waarbij alle oude elementen nog wel aanwezig zijn", zegt Koen en Caroline vult aan: "Om maar wat te noemen, de twee schouwen in de voor- en achterkamer, de en-suite deuren met glas-in-lood, de paneeldeuren en het kenmerkende granito in de gang."
Koen en Caroline hebben in de woon- en eetkamer mooie houten vloerdelen laten leggen, de wanden en het plafond laten vernieuwen, en een nieuwe keuken en badkamer laten plaatsen. Aan de achterzijde zijn er openslaande deuren naar de tuin gekomen. Overal is HR++ glas aangebracht en er is een nieuwe CV-installatie aangelegd. "In het laatste stadium is de zolderverdieping gedaan, waarbij een vaste zoldertrap is gemaakt. Op de zolder zelf is een brede dakkapel gekomen. Al met al zijn we heel tevreden over het resultaat van de verbouwing."
Datzelfde huzarenstukje willen ze nogmaals gaan neerzetten. In verband met hun opgroeiende kinderen Jop en Nora gaan ze nu weer een stukje groter wonen, wel weer in dezelfde buurt overigens. "Bij mijn bezoekjes aan Funda kwam ik weer een jaren dertig woning tegen, eigenlijk hier om de hoek", zegt Caroline. En Koen zegt: "Het kneuterige van deze buurt spreekt ons aan, we willen de buurt niet uit."
Koen en Caroline laten een woning achter met een super lichte, sfeervolle en stijlvolle woon-eetkamer en suite, met een erker, de genoemde schouwen, een gashaard en een vaste (inbouw)kast. De openslaande deuren leiden naar een gezellige tuin van 4.70 bij 5.60 meter, met een loungebank en een pizza-oven. Er is een aparte schuur via een afgesloten pad. "Hier staat in de middag lekker de zon, maar je kan ook in de voortuin van het mooie weer genieten", zegt Caroline.
De achtergelegen moderne keuken heeft een kookeiland, een goede bergruimte en diverse inbouwapparatuur. Op de eerste verdieping is er een grote slaapkamer achter met toegang tot een balkon. Voor is er een slaapkamer met een fraaie schouw, en er is nog een derde slaapkamer. De luxe badkamer heeft een ligbad, een inloopdouche (plus cabine), een tweede toilet, een wastafel en een spiegelkast. De royale zolderkamer heeft een dakkapel achter en een dakraam voor. Er zijn veel opbergmogelijkheden.

Van Heemstrastraat 26, Delft (105 m²)
Vraagprijs is 459.000 euro k.k.
Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1