De training ging vanuit Schipluiden naar de Delftse Markt (Foto: John Franke)
De training ging vanuit Schipluiden naar de Delftse Markt (Foto: John Franke)

Ondertussen in Midden-Delfland

Algemeen

SCHIPLUIDEN – Hoe gaat het intussen bij De Hardloper? Over deze club valt eigenlijk niet veel uit te leggen, de naam zegt al genoeg. Om zo'n naam waar te maken, moeten de leden wel hard blijven gaan natuurlijk. Dus Hardlopers accelereren volautomatisch! Slimme tactiek.

Door Corine van Zanten

Op de site van De Hardloper zie je dan ook vooral mooie foto's van de omgeving waarin de trainingen plaatsvinden: op en rond Schipluiden. Bovendien wordt in de grotere hardloopmagazines elk jaar een vermeldenswaardig evenement aangekondigd. Elke eerste zaterdag van juli weet De Hardloper namelijk de Kadeloop daadwerkelijk neer te zetten. Met deze prachtige hardlooprun op eigen site, zet deze vereniging zichzelf goed op de kaart.

Doorbikkelen
Maar wat dóen ze dan. Ja… hardlopen. En soms is dat gewoon stug van maandagavond naar maandagavond doorbikkelen. Voor anderen is het een sport om op de donderdagavond met de wandelende tak van de vereniging op stap te gaan. Mèt zogenaamde 'poles', ben je opeens aan het nordic walken!

Slinkslootpad
Maar ook een stapel oliebollen naar binnen werken behoort tot de sportieve activiteiten. Want weet u wat een 'slinkslootpadsluiproute' is? Dit zou zomaar het hoofdprijswinnende antwoord kunnen zijn op de quiz tijdens de Oliebollenloop. Je snapt dat dat altijd het laatste loopje van het jaar is wat de vereniging organiseert. De hele dag bakt het Bakkersteam ze bruin. 's Avonds moeten de deelnemers eerst de kilo's eraf lopen, om daarna los te mogen gaan op de beste bollen van hier! Er mag ook een drankje bij, zelf meegenomen na ieders kerstdiner. Geen discussies over halfvol/halfleeg; het komt wel op vóór 2020. Maar dan mag je er tijdens de loop zelf niet de kantjes vanaf lopen. Braaf de vragen uitpuzzelen die de trainers in de route verweven hadden. Niet stiekem alles via je foon opgoogelen! Ja, en dan… zou je dus een woord als 'slinkslootpadsluiproute' inderdaad als uitkomst kunnen krijgen. Want het Slinkslootpad bestaat ook echt, met naambordje en al. Zoek maar op in het achterland.

Oliebollenloop
De harde kern traint met elkaar voor pittiger wedstrijden en zal daar ook in 2020 weer trouw voor komen opdraven. 20.00 uur vaste prik op de maandag-, woensdag- en/of donderdagtraining. Maar om welke reden je ook overweegt om de eerste stap richting De Hardloper te zetten; de 30ste van december brengt de Oliebollenloop je hersens in ieder geval op topdenksport-niveau!