Een aantal technische wijzigingen voor de Audi e-tron 55 quattro.
Een aantal technische wijzigingen voor de Audi e-tron 55 quattro.

Audi e-tron 55 quattro: sterk verbeterd met grotere actieradius

autonieuws

De actieradius van de Audi e-tron is verbeterd. De auto heeft tegenwoordig een actieradius van 25 kilometer extra.

Met de laatste wijziging is de Audi e-tron 55 quattro technisch een heel stuk verbeterd. Het technisch plaatje voorziet nu in een systeem waardoor het remstrem-koppel vermindert. Wat houdt dit precies in? Ongewenste wrijving tussen de remschijf en de blokken wordt sterk verminderd.

Aandrijflijn
Niet alleen op dit gebied is de motorisatie aangepast. Audi heeft ook de aansturing van de aandrijflijn geoptimaliseerd. Welke winst is hiermee bereikt zie je wanneer de Audi op een vaste snelheid rijdt. De motor op de vooras wordt voortaan namelijk sneller volledig uitgeschakeld. Wanneer de bestuurder vervolgens weer het stroompedaal indrukt om meer vaart te maken wordt de elektromotor weer ingeschakeld. Met het verbeteren van de koeling van het accupakket is ook de afgifte van de stroom efficiënter geworden.

Groter bereik
Een actieradius met 25 kilometer extra is al mooi. Ook verbeterd is de manier waarop de e-tron energie terug wint uit de elektromotoren. Het bereik kan met maximaal 30 procent toenemen - als de bestuurder afremt en de bestuurder de auto laat uitrollen. In de nabije toekomst zit er voor de e-tron ook een S-Line-pakket aan te komen. Met sportiever bumpers, een vleugel, een diffuser en 20-inch velgen. De upgrade van de Audi e-tron 55 quattro staat vanaf heden bij de autodealers.