Tim met zijn 'sexy motherf*cker'
Tim met zijn 'sexy motherf*cker'

Kattendromen

Algemeen

DELFT - Op je 33ste al je droom verwezenlijken, dat is best bijzonder. Het lukte Tim von Hebel, aangespoord door zijn oom, een handelaar in jongensdromen.

"Mijn oom was en ís de coolste oom van de wereld. Hij kwam ooit met een Jaguar Series III aanrijden en toen wist ik dat ik er zelf ook ooit één wilde hebben. Op mijn 25ste had ik een Series III, daarna nog een latere versie, een ouwe Opel en een Dyane, maar dit is het eindpunt. Mooier wordt het niet. Deze blijft voor altijd."
Zeldzaamheid
We zijn ergens in Rijswijk, in een gedateerde parkeergarage. Volgestouwd met jonge en oude klassiekers. Gebutst, glimmend, verscholen onder doeken. Daar staat een Jaguar uit 1973, een XJ Series II. Een zeldzaamheid, want er ligt een kleine 2.8 liter six in line in, en daar kozen destijds maar weinig kopers voor. Voor Tim is het essentieel, want het is een simpel blok en er zitten verder helemaal geen extra accessoires in de auto. Dat is maar goed ook, want alles kan kapot en Tim is al aardig leeggelopen op die Jaguar. Dat is hem niet aan te zien. Tim is een goedlachse gozer, die hoe dichter hij bij zijn Jag komt, steeds breder gaat lachen. "Ik wilde dus per se een Series II. Want die verhoudingen zijn perfect, kijk dan! De voorkant is goed, de achterkant megasexy, alles straalt klasse uit. In het boekje staat dat ie bruin is. Maar dat is-ie niet. Deze fantastische kleur is een mengeling van bruin en grijs, het werkt prachtig met de subtiele zilveren lijnen van het chroom."

Belabberd
"Ik vond deze voor een schappelijke prijs, maar toen begon het pas. Ik wist half waar ik aan begon, want ik moest bijvoorbeeld met een zelfgemaakte choke direct benzine in de motor spuiten. Dan weet je dat er iets aan moet gebeuren. Dat de Britse bouwkwaliteiten belabberd zijn, kan ik zelf niet beoordelen. Ja, als ik mijn portemonnee moet trekken. Dan denk ik: zoveel uur?! Ik heb mijn oom vaak verrot gescholden als ik weer eens een rekening moest betalen. 'Dat is jouw schuld!', dacht ik dan, haha!"

Cursus
"Ik vind autorijden het leukste wat er is, maar ik heb geen tijd om me in de techniek te verdiepen. Ik ben zo'n jongen die helemaal niks meer zelf kan. Mijn vriendin meent dat ik een cursus moet doen, want dat is best wel een goede investering. Ze vindt het een hele mooie auto, iets aan de protserige kant. Ze is een beetje naar me toe gegroeid, ze draait nu haar hoofd om voor oude Mercedessen. Nou ja, ieder z'n gebrek. Ze snapt alleen niet dat als de Jag het laat afweten, dat ik er dan weer geld in stop. Zij zou haar verlies nemen. Maar ze ziet me ook genieten en ze gunt het me van harte."

Sexy motherf*cker
"Nu is alles werkend, hij is gepoetst en ik zie de zon weer volop schijnen. Ik ga er lekker van genieten, mooie ritjes maken met m'n meisje en met vrienden. Ik doe hem nooit meer weg. Dit is de mooiste auto van de wereld. Dan zie ik hem daar staan en denk ik: sexy motherf*cker! Je bent gewoon van mij! Ik kan het soms haast niet geloven. Wat een geluk!"

Voor deze rubriek zijn we op zoek naar vrouwen (!) of mannen met een klassieker, die hier honderduit over willen vertellen. Mail me, dan kom ik bij je langs: ronkampers@gmail.com

De Jaguar XJ Series II van Tim
Het statige neusje van de zalm van de Jaguar XJ Series II