Hoofdtrainer Mark Glissenaar, bezig aan zijn laatste seizoen bij CKV Excelsior
Hoofdtrainer Mark Glissenaar, bezig aan zijn laatste seizoen bij CKV Excelsior

Mark Glissenaar wil de klus bij CKV Excelsior goed afmaken

sport

DELFT - De korfballers van CKV Excelsior nemen het zaterdag 14 december om 17.50 uur in de 'eigen' Sporthal De Buitenhof op tegen koploper ZKV uit Zaandam.

Door Ruud Stift

De heren en dames van trainer Mark Glissenaar staan in de 1e klasse ex aequo op de tweede stek samen met Synergo uit Utrecht en BEP uit Purmerend, allen met 4 punten uit 3 gespeelde wedstrijden. In de eerste competitieronde liep Excelsior tegen een onnodige nederlaag aan bij het Utrechtse Fiducia: 25-22. Daarna werden achtereenvolgens Victum (23-22) en RWA (18-23) aan de zegekar gebonden. Een overwinning op ZKV brengt de Delftenaren mede aan kop. Wat zijn de ambities voor dit seizoen?

Veilig
"We willen ons zo snel mogelijk 'veilig' spelen, dus een gat slaan naar de onderste regionen. Daarom bewezen we onszelf een slechte dienst door de eerste wedstrijd te verliezen van een op het oog 'mindere ploeg'. Aanstaand weekend gaan we er alles aan doen om de koploper te verslaan. Omdat dit in mijn ogen de te kloppen ploeg is voor de titel aan het eind van de rit, zal er veel mee moeten zitten om dit klaar te spelen. ZKV bezit vooral veel kwaliteit bij de heren. Wij hebben daarnaast te maken met een niet volledig fitte selectie. Gelukkig vallen de 'reserves' vanuit het tweede team goed in."

Pluspunten
"Onze pluspunten? We zijn, door onze lengte bij de heren, in staat om veel druk te zetten op de verdedigende rebound. Dat levert veel onderscheppingen op. Verder moeten we het hebben van ons collectief. Als het samenspel goed is, kunnen we het iedere ploeg lastig maken en zijn we moeilijk te verdedigen. Helaas hebben we aanvallend geen puntspeler in huis die er per wedstrijd 5 of 6 scoort. Bij ons wordt over een breed front gescoord, we hebben geen ploeg die elke tegenstander zomaar even opzij zet."

Afscheid
Na dit seizoen neemt CKV Excelsior afscheid van Glissenaar. De technische commissie van Excelsior heeft besloten om na twee seizoenen een nieuw gezicht voor de groep te zetten. Glissenaar stapte anderhalf jaar geleden op een roerig moment in bij Excelsior. Het seizoen voor zijn komst speelde Excelsior nog een wedstrijd om degradatie. Deze wedstrijd werd gelukkig gewonnen, waardoor Excelsior 'gewoon' actief bleef in de eerste klasse. In het eerste seizoen onder leiding van Glissenaar keerde het tij volledig, werd Excelsior direct kampioen en promoveerde het naar de Overgangsklasse op het veld.

Bestuurslid technische zaken Nelleke Kamps: "Onder leiding van Mark maakten we de stap naar de Overgangsklasse. Hij heeft dus fantastisch werk verricht bij onze vereniging en dat doet hij nog steeds. Daar willen wij Mark hartelijk voor bedanken."

Glissenaar: "Dit seizoen wil ik op dezelfde bevlogen manier afmaken als toen ik begon. Dat ben ik verplicht naar mezelf, de spelers en deze fantastische vereniging."