Corin Potters-Kemp, Pieter van Foreest en Andries van Eckeveld, Stichting Present Delft ondertekenen de overeenkomst (Foto: Gerard Vellekoop)
Corin Potters-Kemp, Pieter van Foreest en Andries van Eckeveld, Stichting Present Delft ondertekenen de overeenkomst (Foto: Gerard Vellekoop) Foto: Gerard Vellekoop

Samenwerking Stichting Present Delft en Pieter van Foreest

lopende zaken

DELFT - Stichting Present Delft en Pieter van Foreest slaan de handen ineen om in 2020 ten minste vijftien vrijwilligersprojecten te realiseren bij de Delftse locaties van Pieter van Foreest.

Hiervoor tekenden vertegenwoordigers van beide partijen op 3 december een convenant.

Een helpende hand
Stichting Present Delft is al ruim 6 jaar als makelaar in vrijwilligerswerk actief in de stad, en koppelt vrijwilligers aan hen die een helpende hand of een luisterend oor hard nodig hebben. Inmiddels worden bijna 200 projecten per jaar georganiseerd. Een groot deel van deze projecten is gericht op eenzame ouderen en op het overbruggen van de kloof tussen generaties. Samen met ouderen worden spelletjes gedaan, wordt gemusiceerd of wordt een wandeling gemaakt. Pieter van Foreest helpt in de organisatie van deze projecten en geeft financiële steun, waardoor steeds meer vrijwilligers er voor ouderen kunnen zijn en meer mensen bereikt kunnen worden.