Celeste showt met trots de door haar gewonnen cheque. Links staat wethouder Huijsmans
Celeste showt met trots de door haar gewonnen cheque. Links staat wethouder Huijsmans Foto: KOOS BOMMELE

Mooi versierde fiets van Celeste wint verkeersveiligheidsprijs

Algemeen

DELFT - In de week van 16 tot en met 20 september organiseerde SCHOOL op SEEF de Schoolbrengweek. Tijdens deze week werden ouders en leerlingen opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te gaan.

Onderdeel van deze actieweek was de 'Pimp je fiets'-wedstrijd. Leerlingen werd gevraagd hun fiets of schoenen zo mooi mogelijk te versieren en zo te laten zien dat fietsen en lopen naar school niet alleen goed is voor het milieu, hun gezondheid, de verkeersveiligheid en hun verkeersvaardigheid, maar ook gewoon nog eens heel leuk is. Naast een hoofdprijs voor alle inzendingen uit de provincie Zuid-Holland was er ook een prijs voor de mooiste inzending uit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Het was voor de jury geen gemakkelijk opgaaf om uit alle inzendingen een winnaar te kiezen, maar omdat er maar één winnaar kan zijn werd de inzending van Celeste uit groep 6 van IKC De Bonte Pael uit Delft als mooiste
gekozen.

Herfstbladeren
De met herfstbladeren versierde fiets van Celeste viel de jury in het bijzonder op. Het was duidelijk dat een beetje regen Celeste niet tegenhoudt om op de fiets naar school te gaan. De prijs is een cheque ter waarde van 250 euro welke de school mag besteden aan verkeerseducatie en verkeersveiligheid. Op donderdag 5 december werd de prijs officieel uitgereikt door wethouder Martina Huijsmans van de gemeente Delft.

Verkeerseducatie
SCHOOL op SEEF is hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Hier worden kinderen in een veilige omgeving op een eigentijdse manier begeleid in hun ontwikkeling tot duurzaam veilige weggebruikers. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Zuid-Holland), een samenwerking tussen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland. Het ROV Zuid-Holland heeft als doel verkeersveilig gedrag de norm te maken.
Elke dag komen alleen al in Zuid-Holland 15 mensen niet op hun bestemming aan. Door een verkeersongeval onderweg raken zij ernstig gewond of komen zij te overlijden. Met de aanpak "Maak
een punt van nul" zet ROV Zuid-Holland er op in om het aantal verkeersslachtoffers zo veel mogelijk te laten dalen.'
Kijk op: www.maakeenpuntvannul.nl of www.schoolopseef.nl voor meer informatie.