Logo delftopzondag.nl
Esther eert haar vader en opa voor zoon Milan, Thijs, met een gouden tegel
Esther eert haar vader en opa voor zoon Milan, Thijs, met een gouden tegel (Foto: Esther de Cuijper)

'Ik ben zó trots op mijn vader!'

DELFT - Sinds het begin van dit jaar portretteerde fotograaf Esther de Cuijper tientallen gevers en ontvangers van gouden klinkers. Geen wonder dat ze daardoor zo geïnspireerd raakte, dat ze zelf óók zo'n bijzondere steen cadeau wilde doen – en wel aan haar vader Thijs.

Waarom? Omdat ze zo trots is op hem. Als vader én als opa. Maar ook: omdat hij er nog ís. En dat is geen vanzelfsprekendheid ...
"Ik heb mijn vader een gouden klinker cadeau gegeven voor zijn 70e verjaardag. Twee jaar geleden werd blaaskanker bij hem ontdekt. Hij is inmiddels helemaal schoon verklaard, een klein wonder en een enorme opluchting. Maar het heeft me zó veel gedaan, meer dan ik verwacht had. Ik was niet alleen heel erg verdrietig voor mezelf, maar eigenlijk nog meer voor mijn zoon Milan, die toen 6 jaar was.
De gedachte dat hij z'n opa zou moeten missen ... Ze zijn zulke dikke vrienden, onafscheidelijk zijn ze."

Vorstelijk timmeren
"In zijn werkzame leven was mijn vader timmerman. Hij was zo goed in zijn vak dat hij mee mocht helpen met de restauratie van het praalgraf van Willem van Oranje dat in de Nieuwe Kerk staat, eind jaren '90. Toen de restauratie voltooid was, heeft hij Koningin Beatrix mogen ontmoeten. Hij was ook een van de heel weinigen die toegang had tot de grafkelders van de Oranjes, rond de laatste drie bijzettingen in de Nieuwe Kerk. Voor een koningsgezinde Delvenaar als mijn vader zijn dat absolute hoogtepunten geweest, iets waar hij apetrots op is. En op mijn beurt ben ik net zo trots op hem!"

De gouden klinkers zijn te bewonderen in de Jozefstraat in Delft. Vind jij zelf ook iemand goud? Geef een gouden klinker cadeau, voor eeuwig verankerd in Delft. Bestelde klinker via www.delftisgoud.nl of bezoek de pop-up winkel in de VVV Delft (Kerkstraat 3).

Meer berichten