Denk en praat mee over het Mobiliteitsplan in het Stadskantoor van Delft (Foto: Koos Bommelé)
Denk en praat mee over het Mobiliteitsplan in het Stadskantoor van Delft (Foto: Koos Bommelé)

Denk mee over het Mobiliteitsplan

Algemeen

DELFT - Op maandag 25 november en woensdag 11 december organiseert de gemeente Delft een tweede ronde van stadsgesprekken voor inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden over het Mobiliteitsplan.

Hoe zorgen we ervoor dat Delft bereikbaar en ook leefbaar blijft? In een eerste ronde zijn de belangrijkste mobiliteitsopgaven bepaald. Nu wil de gemeente in gesprek over het aanscherpen daarvan. De gemeente heeft in 2018 aan inwoners gevraagd hoe zij mobiliteit in 2040 zien. De belangrijkste uitkomsten: meer ruimte voor de fiets, scheiden van fietsers en voetgangers van autoverkeer, parkeren meer aan de rand van de stad, minder parkeren in de straten, goed en aantrekkelijk openbaar vervoer, binnenstad autovrij, gedragsverandering in het verkeer, meer handhaving op rijgedrag, verbeteren verkeersveiligheid, zorg goed voor de minder mobiele mensen. De volledige uitkomsten worden opgenomen in het mobiliteitsplan.

Parkeerruimte
Wethouder Martina Huijsmans: "We moeten nu inspelen op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van vervoer. Hoe gaan mensen in de toekomst van A naar B? Hoe kunnen we Delft daar op voorbereiden? Hoeveel parkeerruimte is nodig voor auto's als in de toekomst meer mensen kiezen voor autodelen? Wat betekent dit voor de inrichting van de stad? Hoe krijgen fiets- en voetganger meer ruimte en hoe kunnen we dit voor iedereen zo veilig mogelijk doen? Ondernemers en inwoners met interesse in deze vraagstukken zijn van harte welkom om hierover met ons en met elkaar in gesprek te gaan."

De avonden zijn van 19.30 uur tot 21.30 uur. Locatie: Stadskantoor Delft, Stationsplein 1 (ingang via stationshal). Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden via mail: adviesruimte@delft.nl Zie ook: www.delft.nl/mobiliteitsplan.