De prachtig beplakte glazen wand van de museumshop in de Nieuwe Kerk (Foto: Anthony Michael van Oorschot)
De prachtig beplakte glazen wand van de museumshop in de Nieuwe Kerk (Foto: Anthony Michael van Oorschot)

Nieuwe Kerk blij met Rodi Sign & Print

Algemeen

DELFT - Wilco Blaak, hoofd beheerder van de Oude en de Nieuwe Kerk, schakelde Rodi Sign & Print in om een glazen scheidingswand tussen de museumshop en de kerk te bestickeren.

"In de Nieuwe Kerk hebben we deze glazen wand laten beplakken met en afbeelding van de kerk uit vroeger eeuwen. Dit hebben we ooit eerder op bijna identieke wijze laten doen door de jongens van Rodi in de Oude Kerk. De contacten verliepen prima, we zijn blij met het uiteindelijke resultaat."

Medewerker Manuel van Rodi Sign & Print voerde de opdracht uit. " Ik moest een transparante, zwart/wit geprinte raamfolie aanbrengen. Best wel een aparte klus, want je bent natuurlijk niet dagelijks in een kerk te vinden voor 'ons' soort opdrachten."

Plannen
Wilco: "We zijn hard bezig met de schetsontwerpen voor uitbreiding/modernisering van de faciliteiten in de Nieuwe Kerk: een extra toiletgroep en meerdere zalen om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van grotere groepen. Bij een bijeenkomst eerder vroegen we aan de Delftenaren hoe de Nieuwe Kerk ook als podium gebruikt kan worden, naast de concerten die al geregeld op de agenda staan. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een diploma-uitreiking van een middelbare school of een jaarlijks diner voor mantelzorgers. Dit soort grotere projecten vraagt om aangepaste zorgvuldigheid in facilitering: genoeg toiletten, een voldoende uitgeruste keuken en meerdere zalen."

Museaal bezoek
"We noteren met beide kerken jaarlijks een museaal bezoek van maar liefst 250.000 personen per jaar. Als de plannen uitgewerkt zijn en doorgang vinden, komen er meer 'functionaliteiten' bij waarin we kunnen ondersteunen en faciliteren. Leuk!"