Robert Aronson bij één van de metershoge, unieke Delfts Blauwe vazen die naar Delft komen.
Robert Aronson bij één van de metershoge, unieke Delfts Blauwe vazen die naar Delft komen.

Robert Aronson van 'Tussen Kunst & Kitsch' komt naar Delft!

Algemeen

DELFT – Antiquair Robert Aronson, bekend van het tv-programma 'Tussen Kunst en Kitsch' komt naar Delft voor een gratis taxatiedag.

Iedereen die thuis een stuk Delfts blauw aardewerk heeft staan is welkom om naar de taxatiedag te komen, waar Aronson zijn getrainde ogen over het voorwerp zal laten gaan. Hij vertelt over de achtergrond van het product, specifieke kenmerken die de waarde bepalen en geeft een inschatting van de waarde.

Passie
Robert Aronson is vooral bekend van het tv-programma 'Tussen Kunst & Kitsch', maar hij is ook een toonaangevend Delfts blauw-expert van Aronson Antiquars, waar hij zijn passie voor Delfts blauw aardewerk deelt met verzamelaars en museum curatoren vanuit de hele wereld.

Feestweek
De taxatiedag is onderdeel van de speciale feestweek die georganiseerd wordt door Heinen Delfts Blauw, om te vieren dat zij de grootste Delfts blauwe vazen ter wereld gemaakt hebben. De handgemaakte en handbeschilderde vazen van ruim drie meter hoog komen per VOC-schip Delft binnenvaren waar ze op bijzondere wijze aan het publiek getoond zullen worden.

Ceramics Fair
De unieke vazen, van top tot teen beschilderd door de meesterschilder van Heinen Delfts Blauw, zijn voor het eerst onthuld op de International Ceramics Fair in Jingdezhen, een eeuwenoude porseleinstad in China en Broederstad van Delft. Heinen Delfts Blauw stond op deze fair met de Gemeente Delft en Museum Prinsenhof. Schrijf alvast in je agenda! De taxatiedag is op zondag 15 december 2019, van 12.00 uur tot 16.00 uur bij de Delfts blauw aardewerkfabriek de PAAUW en is vrij toegankelijk.

Adres: Delftweg 133, 2289 BD, Rijswijk. Meer informatie: https://www.degrootstedelftsblauwevazen.nl/