Bewoners beleven overlast aan de vervanging van de riolering
Bewoners beleven overlast aan de vervanging van de riolering

Inloopavond BVOW bij Buurthuis de Wending

Algemeen

DELFT - Verkamering en studentenoverlast, parkeerproblematiek en onvrede over de vervanging van rioleringen. Dat zijn enkele onderwerpen die besproken zullen worden tijdens de inloopavond van Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier (BVOW) op donderdag 28 november.

Het vervangen van de riolering in het Westerkwartier en de Olofsbuurt is één van de onderwerpen die aandacht behoeft. Er is onvrede over de wijze van uitvoering en het te lang open liggen van straten. Hierdoor omstaan problemen rond het parkeren van auto's en de bezorging van producten. Daarnaast is er kritiek op de manier waarop de communicatie verloopt, zowel vanuit de gemeente als vanuit de uitvoerders.
Platform Energietransitie staat ook op de agenda, naar aanleiding van een verzoek van bewoners uit de Olofsbuurt. Zij gaven aan meer te willen weten over de min of meer eenvoudige maatregelen.
Een derde aandachtspunt is de parkeerproblematiek. Na het verdwijnen van een paar honderd parkeerplaatsen onder het oude viaduct Spoorsingel is het er niet rustiger op geworden in de wijk. De BVOW wil een flinke verlaging van het tarief in de Prinsenhofgarage. Het bestuur hoopt dat hiermee de verkeersdruk zal afnemen en dat de lege plaatsen benut kunnen gaan worden voor fietsparkeerplekken. De Prinsenhofgarage staat dagelijks voor een zeer groot deel leeg en dat kost de Delftenaar geld.
De overige punten op de agenda zijn de vordering van het ophalen van gescheiden afval en de verkamering die nog altijd aan de gang lijkt. Nog steeds worden veel panden opgekocht en verhuurd aan studenten. Omwonenden geven aan daar overlast van te hebben.

De avond begint op donerdag 28 november om 20.00 uur in Buurthuis de Wending, Raamstraat 67. Zowel toegankelijk voor leden als niet-leden.