Ahmad Hesari kan alles met stof. (Foto: PR)
Ahmad Hesari kan alles met stof. (Foto: PR)

Naaiatelier narcis: zorg voor uw kleding

Algemeen

DELFT – Oeps... De rits stuk van je winterjas, die verder nog prima is. Of die lievelingstrui waarvan de boord begint te rafelen. Weggooien? Natuurlijk niet. Laat het repareren bij Ahmad van Naaiatelier Narcis!

Ahmad Hesari is een ervaren kleermaker, die eigenlijk alles kan met stof. Dat zit ook wel in de familie: "Mijn zwager en mijn broer waren ook kleermaker in Afghanistan." Zelf begon Ahmad in Iran met een eigen zaak. Inmiddels woont hij alweer achttien jaar in Nederland en in maart 2018 begon hij Naaiatelier Narcis aan de Hof van Delftlaan 76. Je zou zeggen dat er misschien veel verschil is, maar volgens Ahmad valt dat wel mee: "Als je een vakman bent kun je alle kleding maken."

Niey weggooien maar repareren
En Ahmad ìs een vakman. "Ik heb al vele jaren ervaring en kan werken met alle soorten stof, of het nou katoen, wol of synthetisch is." Veel van Ahmad's werk bestaat uit repareren: "Je merkt dat mensen toch duurzamer gaan denken en niet zomaar meer iets weggooien. Daarnaast komen mensen bij mij met hun favoriete kledingstuk, dat ze niet weg willen gooien omdat die zo lekker zit, of omdat die emotionele waarde heeft. En meestal is er heel veel mogelijk in herstel en reparatie." Daarnaast komen mensen ook bij Ahmad voor het aanpassen en verstellen van kleding. Inkorten, een band innemen of een nieuwe voering, Ahmad draait er zijn hand niet voor om, of het nu om broeken, jurken, jassen of overhemden gaat. "Vooral mensen met afwijkende maten zijn blij met mijn werk. Zij hebben moeite om iets goeds passends in de gewone winkels te vinden, en daar kan ik dan juist van dienst zijn." Ahmad's vakmanschap houdt niet op bij kleding. Zoals gezegd: hij kan van alles met stof. "Dus ik kan ook prima gordijnen op maat maken of aanpassen. Ik maak ook kussenhoezen, desgewenst met een rits zodat die wasbaar is, en ook hoezen voor matrassen of dekbedden zijn geen probleem." Ahmad kan zelfs meubilair bekleden.

Stomerijservice
Wat mooi is moet mooi en schoon blijven. Naast kledingreparatie en woontextiel biedt Ahmad ook een stomerijservice aan: "Binnen twee dagen zijn je kledingstukken klaar. En natuurlijk kun je ook voor het stomen van bijzondere kledingstukken zoals kostuums, gala- en bruidsjurken terecht. Zelfs skikleding, petten en gordijnen zijn geen probleem." Bovendien is Ahmad's stomerijservice ook voordelig: bij drie stukken brengen hoef je er maar twee te betalen.

Loop dus gerust eens langs bij Naaiatelier Narcis aan de Hof van Delftlaan 76. Ahmad staat u met plezier te woord en vertelt u graag wat hij voor u en uw kleding kan betekenen!