Kennismaken met elkaar
Kennismaken met elkaar

Werkgevers in regio Delft openen deuren voor werkzoekenden op 20 november tijdens Nationale Werkbezoekdag

Algemeen

DELFT – Op woensdag 20 november 2019 vindt de Nationale Werkbezoekdag plaats. Honderden bedrijven, organisaties en enthousiaste medewerkers openen op deze dag hun deuren voor geïnteresseerde werkzoekenden. Doel is om laagdrempelig kennis en ervaring uit te wisselen tussen werkgevend en werkzoekend Nederland. In de Delft en omstreken doen onder andere Race Planet, Werkse!in Den Hoorn en Renata Verloop Advies & Managementmee. Zij organiseren netwerkgesprekken, rondleidingen of laten werkzoekenden een dag meelopen.

De Nationale Werkbezoekdag is een initiatief vanuit Stichting DeBroekriem, een netwerkorganisatie voor werkzoekenden. Op 20 novemberkunnen nieuwsgierige werkzoekenden door het inplannen van een werkbezoek binnen kijken bij bedrijven door op een positieve manier contacten te leggen en informatieve gesprekken te voeren.

Vera Sleutels, projectleider van de Nationale Werkbezoekdag: "Volgens de Dikke van Dale is een werkbezoek:'bezoekvan een overheidspersoon om kennis op te doen, overleg te plegen,enz.' Wij leggen in dit geval de focus op werkzoekenden in heel het land, want wij willen dat iedereen de kans krijgt om op werkbezoek te gaan en bij een organisatie binnen te kijken."

Kijkje in de keuken
De kracht van de Nationale Werkbezoekdag is dat geïnteresseerden een 'kijkje in de keuken" krijgen van het bedrijf of organisatie of in het vak van die ene medewerker, op de eigen locatie. Dit maakt het niet alleen voor de werkzoekende interessant, ook voor de organisaties zelf.Het biedt een mooie gelegenheid om je als bedrijf te laten zien en wellicht potentiele en enthousiaste werknemers te ontmoeten. Vooral in kraptesectoren zoals de zorg, bouw, horeca of bijvoorbeeld logistiek biedt deze dag een perfecte kans om mensen te informeren over hun toekomstige carrièremogelijkheden in deze branches.

Op werkbezoek in de regio Delft
Zo zet ook Race Planet Delft haar deur open tijdens de Nationale Werkbezoekdag. Zij organiseert tijdens de Nationale Werkbezoekdag in de middag netwerkgesprekken en een rondleiding voor geïnteresseerde werkzoekenden."Wij doen mee met de Nationale Werkbezoekdag, omdat we regelmatig op zoek zijn naar Baan Officials en Horecapersoneel", aldus Rob van den Bosch, Bedrijfsleider bij Race Planet Delft.

Nationale Werkbezoekdag biedt kansen
Ondanks dat het beter gaat op de arbeidsmarkt, blijkt het matchen tussen vraag en aanbod vaak nog niet zo eenvoudig. Vera Sleutels: "Neem het voorbeeld van een ICT-manager die op 20 november op werkbezoek gaat bij een zorginstelling. Hij overweegt een carrière switch om te gaan werken in de zorg. Waar begin je dan? Hoe kom je te weten hoe je het beste deze switch zou kunnen maken? En wat voor mogelijkheden zijn er in deze branche? Dat is een voorbeeld waarom deze dag ook waardevol is. En je weet nooit hoe dingen lopen, deze dag biedt kansen voor iedereen!"