De G3 van DVV Delft, getraind door Steven van der Togt, met René van der Gijp na een gewonnen toernooi bij VFC
De G3 van DVV Delft, getraind door Steven van der Togt, met René van der Gijp na een gewonnen toernooi bij VFC

G-voetbal sprankelt bij DVV Delft

sport

DELFT - Als je op zoek bent naar een club die sociaal bewogen is en daarnaast gericht op mensen met een beperking, dan moet je bij DVV Delft zijn. DVV Delft is met vier teams de grootste G-voetbalvereniging in de regio.

Door Ruud Stift

G-voetbal is uitgegroeid tot een begrip bij DVV Delft aan de Kerkpolderweg 12. Binnen de club is genoeg begeleiding en aandacht om G-sporters een leuke sportdag te bezorgen.

Robert van den Bosch, jeugdvoorzitter en coördinator G-voetbal:
"Bij DVV Delft wordt niet per se op 'kwaliteit' van de spelers geselecteerd, maar op de mate van 'problematiek'. Het kan zijn dat de beste speler niet in de G1, maar in de G3 zit. omdat hij/zij iets meer begeleiding/sturing nodig heeft. Er wordt dus meer gekeken in welk team ze als persoon het beste tot hun recht komen."

Warm bad
De vier teams en het team van acht begeleiders wentelen in een warm bad bij DVV Delft. Op twee avonden in de week (maandag- en woensdagavond) wordt er getraind en op zaterdag staat voor ieder team in haar eigen klasse een competitiewedstrijd op de agenda. De G1 mag zich inmiddels de beste en sterkste van het district West II noemen. Nagedacht wordt of samen met andere sterke teams in Nederland een landelijke klasse gevormd kan worden. De G3 treedt in de voetsporen van de G1, in de voorjaarscompetitie zal dit team in de poule net onder die van de G1 worden ingedeeld. De G2 speelt haar potjes in groep 5 en doet dan niet onverdienstelijk, ze draaien mee in de subtop. De G4 is het oude G1-team van het vorige seizoen. Zij zijn dit jaar ingedeeld bij de senioren en moeten daar nog wat vlieguren maken. Door de trainers, coaches en begeleiders wordt hard gewerkt om dit team ook competitief mee te laten tellen. Maar bovenal geldt: Voor mensen met een beperking is voetbal -naast strijd en passie- voornamelijk plezier maken.

Gezelligheid
Buiten het voetbal om zet men bij DVV Delft ook in op gezelligheid onderling.
"Tweemaal per jaar gaan we met de G-voetbalselectie bowlen en ook een avondje bingo staat twee keer op de kalender. Dit jaar wordt, in samenwerking met de oudste jeugd, een FIFA 20-toernooi georganiseerd. DVV Delft wordt steeds meer een hechte familie, reguliere sporters en sporters met een beperking die gebroederlijk optrekken.
Een exclusief tipje van de sluier: we zijn bezig om om een internationaal G-toernooi te organiseren, met teams uit Nederland, België, en Engeland. Dit zou plaats moeten vinden in juni 2020. Kortom, qua ontwikkelingen zitten we niet stil bij DVV Delft!

Bijdrage
Dus, ben je op zoek naar een gezellige club of wil je zelf als ouder een bijdrage willen leveren aan sporten en plezier maken binnen het G-voetbal? Kom eens vrijblijvend een kijkje nemen bij de trainingen of op zaterdag bij de wedstrijden. Wedden dat we je weten te overtuigen om lid te worden van onze mooie op familiebasis gestoelde club? Tot gauw ziens!"