Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door V&W Makelaars

wonen

Familiehuis in strak design met werkmogelijkheden op begane grond

DELFT - Patrick en Maartje Koks hebben vijftien jaar geleden het bovenhuis op nummer 138 aan de Brasserskade gekocht. Een aantal jaar later kregen ze ook de onderliggende woning in hun bezit, met de voordeur op nummer 140.

"Aan de straatkant is die nog gewoon te zien, alleen doet die geen dienst meer als voordeur", zegt Patrick. Treed je via de deur op 138 het pand binnen, dan kom je in een zeer ruime hal. In feite een dubbele, maar nu samengevoegde hal. "Toen het benedenhuis in 2007 ook vrij kwam, toen waren er plannen om er een restaurant in te vestigen. Dat hadden we niet graag en toen kregen we ook de mogelijkheid het zelf te kopen. Het was een welkome uitbreiding, omdat Patrick beneden zijn kantoorruimte kon inrichten", zegt Maartje.
Verder werd het een echt familiehuis, passend bij hun latere gezinssamenstelling. De twee dochters die Patrick en Maartje samen kregen hebben de hele tweede verdieping tot hun beschikking. Met een eigen badkamer, met een bad en een losse douche. "Het is echt heel ruim, waar vind je dat nog in Delft", vraagt Maartje zich hardop af. "We hebben het pand destijds helemaal laten renoveren en vernieuwen. De constructieve zaken hebben we uitbesteed en zelf hebben we ook veel tijd en moeite gestoken in de uiteindelijke afwerking."
Nagenoeg alles is veranderd. Er kwamen twee nieuwe badkamers. Alle leidingen en elektra zijn vernieuwd. Er zijn nieuwe CV-ketels gekomen en twaalf zonnepanelen. En de keuken is hoegenaamd hagelnieuw, want die is drie jaar geleden nog geplaatst. "De woning is verder heel modern ingericht, daar houden we van", zegt Patrick. "Met veel strakke design-elementen in een oud huis. Wel authentiek is de haard in een oude schouw, die we wel hebben laten omzetten in een gashaard."
Beneden is het helemaal luxueus en de badkamer is een groot succes gebleken. "Met een bad, een losse douche en een echte sauna, we zouden hier zelfs een wellness-log kunnen beginnen", zegt Maartje. "Toch, we vinden het leuk om soms te veranderen. De ruimte beneden hebben we strikt genomen niet meer nodig, aangezien Patrick inmiddels een aparte bedrijfsruimte heeft. We verhuizen naar de Hoflandendreef in de Harnaschpolder en gaan daarmee wat kleiner wonen. In een klein project van ongeveer 25 huizen, het laatste straatje wat er gebouwd wordt in dit project. Van een bijzonder en karakteristiek huis naar een nieuwbouwhuis, het is een avontuurlijke stap."
Met hoge plafonds, een mooie grote trap naar de etages en openslaande deuren naar het lekker ruime dakterras. "Waar overigens het grootste deel van de dag de zon schijnt", zegt Patrick. "Hier kan je al vroeg in het voorjaar buiten zitten."
Het is de laatste tijd een echte gezinswijk geworden, heel rustig met veel gezinnen. "Er is een grote, bewaakte speeltuin, wat voor de kinderen superfijn is. We lopen van hier uit zo naar de Delftse Hout, maar ook het centrum is op loopafstand. En ook een heel groot voordeel: hier in de buurt kan je gratis parkeren."
Aan de buitenkant besef je niet hoe groot dit pand eigenlijk is, je moet binnen zijn geweest om een volledig beeld te krijgen. Het gehele pand kent een leuke, ruim opgezette indeling. "Over de keuken gesproken, wij houden heel veel van koken. Het is dan ook een rijk uitgeruste Kitchenaid met alle denkbare apparatuur."

Brasserskade 138, Delft (186 m²)
Vraagprijs is 485.000 euro k.k.

V&W Makelaars
Coenderstraat 31
2613 SN Delft
(015) 214 29 09
www.vwmakelaars.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding