<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Brie van Klaveren, powervrouw die zich inzet voor behoud van het historische Prinsenhofgebied
Brie van Klaveren, powervrouw die zich inzet voor behoud van het historische Prinsenhofgebied (Foto: )

Top tien kandidaten Dé Delftenaar van het Jaar bekend!

DELFT - De stemmen zijn geteld! Deel 1 van de ultieme 'road to glory', de verkiezing van Dé Delftenaar van het Jaar zit erop. Uit de getelde stemmen in de voorrondes is een heuse top tien aan kandidaten naar voren gekomen.

Door Ruud Stift

Maar nu gaat het erom spannen! In de komende weken gaan we met z'n allen, u de lezer, de redactie van Delft op Zondag en een vakjury, de resultaten 'fine-tunen' om tot een shortlist van drie TOP-kandidaten te komen. Deze laatste drie kandidaten worden in de laatste weken van het jaar nader aan u voorgesteld. We onderwerpen ze aan een paar stellingen, zodat u een nog beter beeld krijgt van elke kandidaat.
Hieronder ziet u welke Delftenaren tot nu toe de schifting hebben overleefd. U mag uit deze TOP TIEN uw favoriet kiezen (zie artikel hiernaast). LET OP: U kiest slechts één kandidaat, de kandidaat waar uw voorkeur naar uitgaat. Uit deze stemmen rolt een TOP DRIE van Delftenaren die het in de finale tegen elkaar opnemen. Wie wordt Dé Delftenaar van het Jaar?

De TOP TIEN kandidaten in willekeurige volgorde:

1. Brie van Klaveren: powervrouw, lid werkgroep Prinsenhofgebied

2. Wilma Broeseliske: projectmanager Delftse Uitdaging

3. Chris Oomen: voormalig CEO van zorgverzeraar DSW, initiatiefnemer Huis van Delft

4. Marja van Bijsterveld: burgemeester van Delft

5. Winanda de La Rambelje: voorzitter Wildopvang Delft e.o.

6. Jan van der Mast: schrijver, initiator Van Marken museum

7. Nico van der Lely: kinderarts, oprichter van de alcoholpoli voor kinderen

8. Félice van der Sande: Muziek op Schoot docent, dirigent, arrangeur

9. Wim van Leeuwen: voorzitter Stichting Kerkelijk Erfgoed Delft, lid werkgroep Prinsenhofgebied

10. Jan Somers: beheerder van de Maria van Jessekerk

Quotes van stemmers:
Over Winanda de la Rambelje: "Doet dit werk -waaronder leiding geven aan talloze vrijwilligers- al haar hele leven, onbetaald. Zeer bijzonder!"
Over Chris Oomen: "Man met een gouden hart. Staat voor gelijkheid in de maatschappij. Pionier in de zorg."
Over Wilma Broeseliske: "Een specialist en kanjer in het verbinden van mensen en bedrijven. Zet zich overal voor in."
Over Wim van Leeuwen: "Wist de kruiswegstaties te redden uit de voormalige Sint-Hippolytuskerk en is één van de boegbeelden van de herinrichting Museum Prinsenhof en omgeving."
Over Jan Somers: "Al jaren drijvende kracht achter de renovatie van de Maria van Jessekerk. een juweel van de stad. Hij staat altijd voor je klaar, een grote steun voor iedereen."

Nog even en we weten wie zich als eerste Dé Delftenaar van het Jaar mag noemen.

Hierboven staan de kandidaten die het geschopt hebben tot de laatste tien kanshebbers. Stem - dit kan tot letterlijk het einde van het jaar, dinsdag 31 december - op uw favoriete kandidaat uit de TOP TIEN. Mooi is dat we bij de laatste kandidaten een 'gelijk spel' noteren op het gebied van sekse: 5 vrouwen en 5 mannen. Stemmen kan via mail: delftenaar@delftopzondag.nl

 

 

Cheyenne Toetenel

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>