Leerlingen en docenten van het Grotius College poseren met Nepalese docenten en leerlingen
Leerlingen en docenten van het Grotius College poseren met Nepalese docenten en leerlingen

Grotius College weer naar Nepal

Algemeen

DELFT - Leerlingen en docenten van het Grotius College zijn van 8 oktober t/m 29 oktober weer naar Nepal geweest. Zij hebben daar de basisschool in Dandakateri bezocht, die Namaste Nepal Grotius al jaren steunt.

Tijdens de aardbeving van vijf jaar geleden is de school ingestort. Na veel acties heeft Namaste Nepal Grotius het voor elkaar, er staat weer een aardbeving bestendige school. De school is inmiddels in gebruik genomen, naar volle tevredenheid!

Enthousiasme
Leerlingen Veerle Meijers, Giselle Hunik, Noor Zandvliet, Wietske Reijsenbach, Mila Post, Loyd van Meer, Jorrit van Gaalen en de docenten Frits de Jong en Fenny Keizer waren blij om te zien dat zoveel veel leerlingen met veel enthousiasme naar school gaan.
De docenten uit het Nepalese dorp doen goed hun best om de leerlingen, die vaak wel een uur moeten lopen om op school te komen, te onderwijzen.

Leermaterialen
De leerlingen van het Grotius College hebben in Dandakateri lesjes gegeven en leermaterialen gemaakt.
Biologiedocent Frits de Jong kroop in de huid van Antonie van Leeuwenhoek, Frits had een microscoop meegenomen en heeft de leraar uit het dorp de mogelijkheden van de microscoop uitgelegd.

Trektocht
Na het bezoek aan Dandakateri heeft de groep uit Delft nog een trektocht gemaakt in het Annapurnagebied van negen dagen. De tocht was af en toe best zwaar, maar de prachtige zonsopgang en -ondergang waren het wel waard.

Acties
Namaste Nepal Grotius gaat het komende jaar weer flink wat acties ondernemen.
Zo staan ze op zondag 24 december op de Du Midi Winterfair en op dinsdag 10 december met een kraam op de lichtjesavond in Delft.