Een heel programma voor liefhebbers van literatuur bij DOK Centrum
Een heel programma voor liefhebbers van literatuur bij DOK Centrum

Lekker Literair bij DOK Centrum

cultuur

DELFT - Zondag 24 november is een luilekkerlanddag voor liefhebbers van literatuur. Op die dag presenteert DOK Centrum aan het Vesteplein onder de noemer 'Lekker Literair' een bomvolle agenda aan activiteiten gelieerd aan de woordkunst.

De gehele middag, van 13.00 uur tot 18.00 kan worden genoten van een gevarieerd, kleurrijk literatuurpalet. Hieronder het programma in chronologische volgorde.

Sleutelhangers en boekenleggers maken, van 14.00 uur tot 16.00 uur, vanaf 6 jaar, vrije inloop
Voor de jongere DOK-bezoekers is er een workshop sleutelhangers en boekenleggers maken. Van plaatjes uit oude kinderboeken en met scrabblesteentjes maak je een sleutelhanger precies zoals jij het wil, voor jezelf of misschien wel om weg te geven.
Patricia van TwinkeldeKrinkel helpt je graag. Het woord weggooien kent ze niet, want van alles kan je iets mooi maken.

Voorleesvoorstelling, van 14.30 uur tot 15.30 uur
Het maakt niet uit hoe oud je bent, luisteren naar mooie verhalen is altijd fijn. Dit keer hebben we een voorleesvoorstelling voor volwassenen. Dorothée Albers leest voor uit haar boek "Zeemansgraf voor een kort verhaal", de voorstelling wordt muzikaal omlijst met muziekstukken die een belangrijke rol in het boek spelen. Dorothée vertelt ook iets over de ontstaansgeschiedenis van het boek. Het is een roman over drie generaties musici, talent en familieverdriet. Haal een kopje koffie of thee en maak het je gemakkelijk op onze tribune

Workshop schrijven, van 15.00 uur tot 16.00 uur
Bij de andere workshop luister je naar muziek en lees je een bestaand gedicht. Vanuit die inspiratie ga je daarna aan de slag om zelf een gedicht te schrijven. Schrijfdocent Carla Scheepe-Belksma staat klaar om je te helpen, ervaring is niet belangrijk, met genoeg enthousiasme gaat het zeker lukken. Wie weet ontdek je een nieuw talent bij jezelf.

.Workshop dichten, van 15.30 uur tot 15.50 uur voor iedereen vanaf 15 jaar

Maar liefst twee workshops waarbij je gedichten kan maken. In de ene ga je aan de slag met het stapelen van boeken, een speelse manier om met boektitels een nieuw gedicht te maken. De boeken worden klaargelegd, je hoeft ze alleen maar te stapelen op een manier die jou aanspreekt. Van de nieuwe gedichten worden foto's gemaakt.

Open podium, van 16.00 uur tot 17.00 uur
Droom je thuis ook weleens van hoe het zou zijn als je jouw werk voordraagt op een podium? Wat trek je aan, welke teksten kies je en wie nodig je uit om te komen kijken. Op deze OPEN zondag kan het.

Aanmelden
Meld je aan via coordinatorschrijven@vak-delft.nl en verras ons met je teksten, je podiumtijd bedraagt 5 minuten. Er staat een microfoon klaar, daarna is het aan jou. Wil je een spoken word doen, lees je voor uit je eigen bundel of is er een column die iedereen zou moeten horen, het mag allemaal.
Tip: Lees thuis je tekst een aantal keer hardop voor en hou ook even de tijd bij, dan weet je zeker dat het gaat lukken straks. We kijken ernaar uit om je in actie te zien! En vergeet vooral niet al je fans mee te nemen, morele ondersteuning is nooit weg...