Doe mee aan de eerste Houttrail in de regio Delft!
Doe mee aan de eerste Houttrail in de regio Delft!

De Houttrail: volgend jaar ook in de Delftse regio te lopen!

sport

DELFT - Goed nieuws voor iedereen die van hardlopen én van natuur houdt: op zondag 19 april 2020 kun je meedoen aan de Houttrail Delft, georganiseerd door AV'40.

Door Ruud Stift

In het groene gebied tussen Delft, Pijnacker en Nootdorp worden twee verrassende trailroutes uitgestippeld. Een route van zo'n 13 kilometer en een langere route van zo'n 24 kilometer. Beide routes zijn goed te doen voor lopers die kennis willen maken met trails en tegelijkertijd gevarieerd en uitdagend genoeg voor meer ervaren trailrunners. Je loopt over minder bekende paadjes in de Delftse Hout, het Bieslandse Bos en de Bieslandse polder. Asfalt kom je nauwelijks tegen tijdens deze trail. Wedden dat je op plekjes komt waar je niet eerder was?! Het parcours is volledig uitgepijld en je krijgt een startnummer met chip, dus jouw focus ligt op het hardlopen en op de mooie omgeving.

Vakantie
Marjan Aarnoutse (lid AV'40) is al een tijdje een enthousiast trailloopster.
"Met een klein groepje van zes enthousiastelingen lopen we trails in heel Nederland, maar ook in de Ardennen, Italië en de Franse Pyreneeën. Meestal plannen we hier een korte vakantie omheen. Laatst liepen we nog op Ameland, dan zijn we een weekend weg. De fanatici binnen ons groepje lopen per jaar zo'n zeven trails, de rest loopt er hooguit drie per jaar. Op een gegeven moment dachten we: zo'n loop moeten we ook op de loopkalender van onze eigen club hebben. Arnold van der Kraan, die elk jaar de halve marathon organiseert, zette een groene 'probeerversie' van 21 kilometer op onverharde ondergrond in elkaar. Deze werd afgelopen mei door 20 deelnemers gelopen. Vanaf volgend jaar april moet 'onze' Houttrail jaarlijks op de landelijke agenda staan."

Mooi decor
"Het leuke van een houttrail is dat de ondergrond tijdens de loop varieert: bospaadjes, weidelandschap of stukjes strand bijvoorbeeld. Je loopt ook in een prachtig mooi decor. In april staat de hele Delftse Hout in bloei, je loopt door een zee van witte en gele bloemen (fluitenkruid en koolzaad). Buiten de flora valt er ook van genoeg fauna te genieten, zoals weidevogels, schapen en koeien. Heerlijk toch? Vanuit het Ikea-bosje duik je de weilanden in en na zo'n stukje gras wacht de Dobbeplas, heel verrassend en uitdagend. Kortom: de trails zijn heerlijk om te lopen. Het lijkt me sterk dat we in april niet minimaal 50 deelnemers aan de start hebben."

Inschrijven
Schrijf je via www.houttrail.nl in voor deze eerste officiële editie van de Houttrail Delft en neem je loopvrienden gezellig mee! Weet je niet goed wat je kunt verwachten? Doe dan voor 5 euro mee aan een van de trailtrainingen die atletiekvereniging AV'40 ter voorbereiding aanbiedt. Meld je aan via info@houttrail.nl

Afbeelding