De volledig-elektrische Renault ZOE 2020, voorzien van een zeer sterke batterij.
De volledig-elektrische Renault ZOE 2020, voorzien van een zeer sterke batterij.

Nieuwe Renault ZOE 2020: dynamischer met hoog snellaadvermogen

autonieuws

DELFGAUW – Het prachtige elektrische model ZOE van Renault is aan zijn derde fase toe. Vanaf begin november staat de derde generatie van de 100-procent elektrische ZOE in de showroom van Autohaag Zeeuw Delft.

Zoals van het elektrisch topmodel van Renault verwacht mag worden, vol met de nieuwste elektro-technologie. Het uiterlijk van de vernieuwde auto wil natuurlijk ook wat. Wat dat betreft heeft de ZOE een evolutie doorgemaakt. Ten opzichte van de zeven jaar geleden geïntroduceerde eersteling, ziet de 2020-versie van de ZOE er dynamischer en volwassener uit. Opvallend is direct de motorkap, die krachtige lijnen heeft. Die nieuwe vorm loopt vloeiend over in het grote Renault-logo. En daarachter schuilt dan meteen de eerste technologie, namelijk in de vorm van de type 2-laadaansluiting. "En daar zit nog een tweede aansluiting, namelijk voor de CCS-lader, voor het snelladen van de 50 kW batterij, die overigens volledig nieuw is", zegt vestigingsleider Ed Mouton.
CCS is een afkorting die staat voor Combined Charging System. Eén van de features waarmee belangrijke stappen gezet zijn op het gebied van technologie, flexibiliteit en natuurlijk kwaliteit. Verder met het uiterlijk, want daarbij vallen ook de nieuw ontworpen led-koplampen, met led-dagrijverlichting op. "Die geven de ZOE een moderne look", zegt Ed Mouton. "En passend bij die moderne look en nieuwe uitstraling zijn ook drie nieuwe carrosseriekleuren verkrijgbaar."
De nieuwe kleuren zijn Bleu Celadon, Rouge Flamme en Blanc Quartz. De zeven al bestaande carrosseriekleuren blijven ook gewoon beschikbaar.
Het dashboard is voor de nieuwe Renault ZOE helemaal nieuw ontworpen. Dit is afgewerkt met een nieuw, zacht aanvoelend en hoogwaardig materiaal. Een noviteit in de auto-industrie is verder het gebruik van gekaard garen voor de bekleding in de ZOE Zen-uitvoering. "Hiermee is de duurzaamheid in het ontwerpproces betrokken, want dit is garen van 100 procent gerecycled materiaal", legt Ed Mouton uit.
Het interieur van de Renault ZOE 2020 is verder voorzien van een 9,3-inch touchscreen. Dat bevindt zich aan de voorzijde van het dashboard en biedt toegang tot het Renault Easy Link multimedia- en navigatiesysteem. Via dit systeem is het bijvoorbeeld ook mogelijk om realtime de beschikbaarheid van laadstations te bekijken. Daarnaast kun je via Apple CarPlay of Android Auto makkelijk de smartphone koppelen met het multimediasysteem.
Waar de vorige Renault ZOE nog over een Z.E. 40 batterij beschikte, heeft de Renault ZOE 2020 een nieuwe Z.E. 50 batterij. Hierdoor is een actieradius van maar liefst 390 kilometer mogelijk! Door de verschillende laadmogelijkheden kan je de ZOE makkelijk overal opladen: thuis, in de stad, bij een winkelcentrum en langs de snelweg. Dankzij het hoge laadvermogen van de nieuwe DC-lader kost het weinig tijd om de batterij op te laden. Bij snellaadstations langs de snelweg is het mogelijk om de batterij in dertig minuten met 50 kW te laden. Dit zorgt binnen een mum van tijd voor circa 150 kilometer rijplezier.
Voor de aandrijving van de nieuwe Renault ZOE zorgt een krachtige elektromotor. Renault biedt voor de nieuwe ZOE twee types van deze motor aan: de 80 kW (R110) motor en de 100 kW (R135) motor, met meer vermogen. Daarnaast zijn er tal van rijassistentiesystemen die gericht zijn op comfort en veiligheid. Nieuw is B-modus, een nieuwe rijmodus die specifiek is afgestemd op het rijden in de stad. "Hiermee hoef je het rempedaal nauwelijks meer te gebruiken en wordt het rijden in het drukke stadsverkeer een stuk prettiger", aldus Mouton. "Ook op de snelweg is het comfortabel rijden in de ZOE. Dankzij de R135-motor kun je met de ZOE rekenen op een betere respons op dit weg- en ondergrond-type."
De Renault ZOE 2020 staat met een vanafprijs van 33.590 euro begin november in de showroom van Autohaag Zeeuw Delft.

Autohaag Zeeuw
Exportweg 2
2645 ED Delfgauw
(015) 256 44 00
www.autohaagzeeuw.nl