Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout

wonen

Sfeervolle woning in een gezellige buurt nabij het centrum

DELFT - Haar werk heeft Marjolein Kruidhof naar deze contreien gebracht. De biologe komt uit Wageningen en heeft daar aan de Universiteit gestudeerd. Na de afronding van haar studie bleef ze aan de Universiteit verbonden.

Eerst lange tijd in Wageningen, maar daarna bij de vestiging van de business unit Glastuinbouw in Bleiswijk. Om dagelijks op tijd bij het onderzoeksinstituut te kunnen zijn, ging ze in Rotterdam wonen, maar die stad was haar te groot en onpersoonlijk. Ruim drie jaar geleden koos ze er daarom voor om in Delft te gaan wonen, in de leuke buurt Hof van Delft, in feite vlakbij het centrum. "Het was een verademing om vanuit Rotterdam in het knusse Delft neer te strijken. Vanuit Delft kon ik ook regelmatig op mijn elektrische fiets naar Bleiswijk rijden, prachtig door het natuurgebied Bieslandse bos en de Balij", zegt ze. "Mijn werk noodzaakt me nu om weer in Wageningen te gaan wonen."
Bij het bezichtigen van deze gerenoveerde woning uit 1910 was ze destijds eigenlijk meteen verkocht. De combinatie van een leuke straat in een gezellige buurt en de sfeervolle driekamerwoning maakte de keuze niet moeilijk. "Wat direct opviel in de woning waren de mooie hout-afwerkingen, die je overal tegenkomt", zegt ze. "De broer van de vorige bewoner is timmerman en die heeft veel houten accenten en details in huis aangebracht. De ingebouwde boekenkasten, doorlopend in de vensterbank vond ik zelf heel leuk. En boven is er in dezelfde stijl een bureau gemaakt, ook doorlopend in de vensterbank. Verder bijvoorbeeld de antieke deurklinken en niet te vergeten de mooie houten parketvloer op een door de vorige eigenaar opnieuw aangebracht constructievloer." De woning heeft een ruime, lichte woonkamer met een hoog plafond van 2.90 meter. De mooie, makkelijk te betreden wenteltrap is een opvallend onderdeel. Er zijn openslaande deuren naar de tuin. "De woonkamer geeft je een heel ruimtelijk gevoel, met dat hoge plafond en een fijne lichtinval", zegt ze.
Er is een recent opnieuw betegelde keuken, die tot genoegen van Marjolein in de lengte en apart van de woonkamer is. De keuken is voorzien van een afzuigkap, een vierpits gasfornuis en een ingebouwde vaatwasser, en daarnaast is er voldoende ruimte voor de opstelling van een grote koel-vries-combinatie en een combi-oven. "In veel van deze oudere woningen is daar achter dan nog de badkamer, maar bij dit huis is de badkamer boven met de toiletruimte beneden." De achtertuin is in totaal 7,5 meter diep, heeft een berging voor de fiets en een achterom. "Van daaruit ben je zo in het Olofsparkje en de openbare Olofstuin, waar de buurt gezamenlijk tuiniert. Loop je nog wat verder sta je bij het Prinsenhof en de Oude Jan", zegt ze. Op de eerste verdieping zijn er twee zeer ruime slaapkamers. De kamer aan de voorkant is 12 vierkante meter. De kamer achter is 13 vierkante meter en zou eenvoudig kunnen worden gesplitst in twee kamers. Er is een geheel betegelde badkamer met een douche, een wastafel, een grote kast, een handdoekenradiator en de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. Verder is er een ruime vliering met een nokhoogte van 2.05 meter. Er is een Velux dakraam en hier staat de CV-combiketel. "Het huis is door de vorige bewoner helemaal gerenoveerd", zegt ze. "Zelf heb ik kortgeleden de voorgevel nog laten doen, samen met de buren heb ik toen een nieuwe knipvoeg laten maken. Ook de CV-combiketel heb ik twee jaar geleden laten plaatsen." In de directe omgeving zijn gezellige buurtwinkels en scholen, de genoemde parkjes het Centraal Station is op acht minuten loopafstand.

Willemstraat 14, Delft (80 m²)
Vraagprijs is 298.000 euro k.k.

Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
(015) 212 52 88
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding