'The Last Male on Earth' is een documentaire over de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn
'The Last Male on Earth' is een documentaire over de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn

‘The Last Male on Earth’ bij Filmhuis Lumen

advertenties

DELFT - Op donderdag 24 oktober vertoont Filmhuis Lumen om 19.30 uur de documentaire 'The Last Male on Earth'.

Delfts filmtalent regisseur Floor van der Meulen toont in haar scherp gefilmde, zwartkomische documentaire de laatste duizend levensdagen van de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn op aarde. De documentaire brengt de pogingen in beeld om de soort te behouden en zijn verzorgers en bodyguards, de journalisten en de toesnellende toeristen. De beelden zijn een feest voor het oog, maar tegelijkertijd is de documentaire ontroerend én nodigt het de kijker uit zelf na te denken.

Na de voorstelling is er gelegenheid tot napraten met regisseur Floor van der Meulen (Delft, 1989). In 2016 won zij samen met Thomas Vroege en Issa Touma de European Film Award voor de documentaire 9 Days - From my Window in Aleppo. Ook werkte ze mee aan Kort Delfts, het avondvullend programma in Filmhuis Lumen met werk van Delftse filmmakers, traditioneel op de kortste dag van het jaar.

The Last Male on Earth is de eerste lange documentaire van de Delftse regisseur Floor van der Meulen (maakte eerder Paradijsbestormers en 9 days: From My Window in Aleppo). Eerder werkte ze mee aan Kort Delfts, het avondvullend programma in Lumen met werk van Delftse filmmakers, traditioneel op de kortste dag van het jaar.

Floor van der Meulen is bij de vertoning aanwezig en na afloop beschikbaar voor vragen.

Filmhuis Lumen Delft
Doelenplein 5
2611 BP Delft
Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl
Kassa: (015) 214 02 26